– Isbjørnene kom ut av ei hytte

Sysselmesteren ber folk om å ta forholdsregler etter at ei binne med en unge onsdag ettermiddag er blitt observert i Adventdalen.

Natt til 1. mai fikk Sysselmesteren melding om bruk av signalpistol i sentrum.
Publisert Sist oppdatert

Sysselmesteren opplyser på sin facebookside at de tidligere onsdag fikk inn en melding fra en hytteeier på Hiorthhamn om at en isbjørn har tatt seg inn i ei hytte.

Ifølge hytteeieren skal besøket på hytta ha skjedd i løpet av mandag eller tirsdag.

En tipser Svalbardposten har snakket med forteller at bjørnen på Hiorthhamn tok seg inn i hytta som er kjent som den gamle direktørboligen og sier at det da fremdeles skulle være en bjørn ute ved på Diabas.

Men like etter klokken 16 onsdag kom det inn en ny melding til Sysselmesteren. Da ble det meldt inn at det var blitt observert to bjørner lenger inn i Adventdalen.

– Vi ble kontaktet av en person som hadde sett en isbjørnbinne med unge som kom ut av en hytte like under Operafjellet, vis-à-vis Gruve 6, forteller sysselmesterførstebetjent Magnar Silseth.

Han sier at innringer nummer to kunne fortelle at bjørnene deretter vandret lenger inn i Adventdalen, etter hyttebesøket.

– Uten at vi er helt sikre, så har vi grunn til å tro at det er samme bjørn som hadde besøkt hytten ute på Hiorthhamn, sier Silseth.

– Kommer dere til å følge med videre på hvor bjørnene beveger seg nå?

– Nei, sånn som situasjonen er nå hvor bjørnene er på tur innover i dalen så vil det ikke være behov for det. Men vi ønsker å oppfordre folk til å ikke oppsøke bjørnene slik at de blir forstyrret. Bjørnefaren er alltid til stede her oppe, så folk må ta forholdsregler, sier han.

Powered by Labrador CMS