Varierende 17. mai-oppslutning på Bjørnøya og Hopen

Mens Bjørnøya fikk et særdeles stort 17. maitog i år, besto folketoget på Hopen av fire personer.

«Folketoget» på Hopen gikk til Johshytta på vestsiden av øya.
Publisert
På Bjørnøya ble det folksomt i årets tog. Mannskapet fra KV «Svalbard» gikk i land og sørget for liv og røre på nasjonaldagen.

Årets 17. maifeiring på Bjørnøya ble en folksom affære. Mannskapet KV «Svalbard» ikledde seg sine fineste uniformer og gikk i land på formiddagen. Bjørnøya meteorologiske stasjon skriver på sin blogg at «storinnrykket fra KV «Svalbard» ga et, etter Bjørnøya-standarden, sjeldent langt 17. mai-tog».

Selve festen foregikk i hangaren, hvor det ble spist store mengder is og pølser. Bloggen berømmer også mannskapet på kystvaktskipet for ivrig deltagelse i 17. mailekene, hvor fire lag konkurrerte om heder og ære, og litt Kvikk-lunsj.

Når vi har skrevet om Bjørnøya, må vi også nevne lillebror Hopen. Bloggen til Hopen meteorologiske stasjon forteller at nasjonaldagen på den lange og smale øya startet med flaggheising og nasjonalsang klokken 08:00. Årets folketog, bestående av i alt fire personer, gikk til Johshytta på vestsiden av øya hvor det ble servert festlunch og appelsiner før retur til stasjonen.

Det ble festkake til 3-kaffen, akkompagnert av tale for dagen av stasjonssjef Tom Erik Glomsrud, påfulgt av salongrifle-skyting. Til middag serverte kokken festpølser og grillribbe, og dagen ble avsluttet med «badstu og røverhistorier fra ishavlivet».

Powered by Labrador CMS