17. mai-talene:

Talen til generalkonsulen i Barentsburg

Viacheslav G. Nikolaev, generalkonsul i Barentsburg, holdt denne talen ved bautaen på Skjæringa.

Publisert

Kjære Kjerstin Askholt, Arild Olsen og Ottar Svensen! Mine damer og herrer!

Bildegalleri: 17. mai-toget i bilder

På vegne av delegasjonen fra det russiske Barentsburg takker jeg dere for invitasjonen om å feire grunnlovsdagen sammen med dere, våre naboer og venner!

Den 17. mai 1814 fant den høytidelige Grunnlovssigneringsseremonien sted i Eidsvoll. Norge ble til et selvstendig og fritt land.
Grunnloven ble fundamentet for Norges vellykkede og flere århundre lange utvikling. Den bidro til at store resultater ble oppnådd med en høy levestandard for sitt folk, sosial trygghet og framtidsrettet teknologisk utvikling.

Video: 17. mai-tog i vind og sol

Disse verdiene ble tappert forsvart av norske soldater da disse under den andre verdenskrigen kjempet en ujevn kamp mot en lumske fiende, den tyske fascismen.

Hvert år kommer takknemlige nordmenn til dette monumentet for å hedre Norges patrioter, Norges trofaste sønner som ga sitt liv på Svalbard for frihet og uavhengighet. Med dette sørger de for at dette minne blir ført videre til den neste generasjoner.

Bildegalleri: Storslått feiring i Svalbardhallen

I dag, i en tid hvor Longyearbyen står foran store endringer innenfor næringslivet, forskning og kultur, ønsker vi dere med deres familier og venner lykke til med dette arbeidet. Vi ønsker dere alle sammen framgang og velstand.

Bildegalleri: – En dag for glede og takknemlighet

Gratulerer med dagen! Ha en vellykket grunnlovsdag!

Her er alle 17. mai-talene

Powered by Labrador CMS