84 leiligheter har skiftet eier

Longbo AS er kjøpt opp av Sakon AS. Airbnb-utleien avsluttes umiddelbart.

84 leiligheter er solgt til Sakon AS, deriblant Vei 232.10. Fem av leilighetene her har blitt leid ut fast på Airbnb. De nye eierne avslutter denne praksisen.
84 leiligheter er solgt til Sakon AS, deriblant Vei 232.10. Fem av leilighetene her har blitt leid ut fast på Airbnb. De nye eierne avslutter denne praksisen.
Publisert

Det melder Sakon AS i en pressemelding i dag tidlig, gjennom styreleder og daglig leder Fredrik Eken.

De 84 leilighetene som har skiftet eier ligger i eiendommer i Vei 232, med blokkene som har nummer 10, 12, 14 og 18. I tillegg er adressen Vei 306.06 med i kjøpet.

Les også: Selger 84 av hyblene

Overtakelsen er satt til 1. oktober.

Sakon AS har tre selskap som eiere, der det største er Eken Eiendom som har 57 prosent av aksjene. De andre to eierselskapene er JAG Holding med 33 prosent av aksjene, og AG Holding med en eierandel på 10 prosent.

Les også: Airbnb-utleie utfordrer sikkerheten

Videre skriver Fredrik Eken i pressemeldingen:

«Vi har stor tro på videre drift og utleie av boligeiendom i Longyearbyen, og gleder oss til å overta bygningene. Dagens lokale tenkniske forvaltning videreføres som i dag. Det er i tillegg valgt lokal bank som finansieringskilde».

Les også: Foreslår boplikt

«Som kjent har det vært korttidsutleie av fem leiligheter via utleieportalen Airbnb. Vi ønsker å gjøre vårt for at boligsituasjonen i Longyearbyen skal forbedre seg og avslutter denne type utleie. Det er skrevet ny leieavtale med et Svalbard-firma på alle fem leilighetene».

Powered by Labrador CMS