Viste Advent City i VR

– Det var helt fantastisk. Bakgrunnslydene og alt var veldig gjennomført, forteller Marianne Mulders-Zonneveld.

Marianne Mulders-Zonneveld (t.v.) og datteren Karen Mulders synes det var interessant å se på Advent City i VR.
Marianne Mulders-Zonneveld (t.v.) og datteren Karen Mulders synes det var interessant å se på Advent City i VR.
Publisert

Forsker Frigga Kruse og hennes team, bestående av mastergradsstudent Rosanne van Bodegom og selvoppnevnt «3D-fyr» Mathias Lang viser denne uken Svalbards befolkning hvordan Advent City så ut ved hjelp av VR på bibiloteket. Responsen har, ifølge Kruse, vært veldig bra.

– Mange av de som prøver det ut har aldri brukt VR-utstyr før, og er fascinert over teknologien i seg selv. Noen av dem har kanskje lite kunnskap om Advent City fra før, så da forteller vi litt om prosjektet og hvordan det var der under gruvedriften, forteller Kruse.

To av de som fikk se Advent City var Marianne Mulders-Zonneveld og datteren Karen Mulders fra Nederland, som var i Longyearbyen på ferie. De er interessert i historie og synes det var gøy å få se hvordan Advent City så ut.

– Det var helt fantastisk. Bakgrunnslydene og alt var veldig gjennomført, forteller Mulders-Zonneveld.

Forskerteamet ønsker nå tilbakemeldinger fra lokalbefolkningen om hvordan det kan brukes videre, og har flere ideer til hvordan det for eksempel kan bli brukt i skolen. Men nettverket deres er begrenset, og Kruse har følgende oppfordring til svalbardianerne;

– Vi blir veldig glade om noen kan hjelpe oss med å oversette tekstene fra engelsk til norsk, sier Kruse.

Powered by Labrador CMS