Tommy baker kake:

– Æ kunne ha tatt den tredje sprøyta også

– Æ hate sprøyter, men nå kunne æ gjerne tatt den tredje. Så greit gikk det, sier Tommy Albrigtsen.

Kakefest: – Jeg vil overrekke deg denne kaka fordi dere er helt fantastiske, sier Tommy Albrigtsen til fagutviklingssykepleier Marthe Ødegård.
Kakefest: – Jeg vil overrekke deg denne kaka fordi dere er helt fantastiske, sier Tommy Albrigtsen til fagutviklingssykepleier Marthe Ødegård.
Publisert

I serien «Tommy baker kake» var turen kommet til Longyearbyen sykehus. Fordi de har gjort en formidabel innsats i gjennomføringen av vaksineringen av byens befolkning, mener han.

– Jeg vil overrekke denne kaka fordi dere er helt fantastiske. Det har gått så fint med denne vaksinasjonen. Ryddige forhold, en god dose humor og bare vennlige ansikter. Og så har Røde Kors gjort en fantastisk innsats. Under den første vaksineringen var det en som prøvde å gå, men han ble hanket inn igjen av Røde Kors, sier Tommy.

Les også: Kake til hverdagshelter

På vegne av sykehuset er det fagutviklingssykepleier Marthe Ødegård som tar i mot kaken. Hun har hatt en sentral rolle i vaksinasjonsprogrammet. Hun vil i likhet med Tommy berømme Røde Kors.

– Uten Røde Kors hadde vi aldri greid å gjennomføre dette. De er 14 frivillige som stiller ved hver eneste massevaksinering, sier Ødegård.

Hun og resten av teamet på sykehuset gleder seg til å dele og smake på verdens beste kake.

– Jeg er ganske ny her, og måtte jo spørre Harriet om hva slags fyr dette var da jeg fikk spørsmål om vi ville ta imot kake, og om jeg var med. Og på brei Senja-dialekt svarte hun: Å, e det fra han Tommy. Da må du bare ta imot. Han lage noen djævelsk gode kaker, forteller Marthe.

Og så var det kakefest på sykehuset. Vel fortjent.

Det er for øvrig verdt å merke seg at Tommy sine kaker har veldig kort holdbarhet, ifølge rapporten fra sykehuset. Kaka ble borte på under én time.

Powered by Labrador CMS