Aeco setter krav til cruiseguider

Cruise-organisasjonen Aeco innfører standarder for opplæring av ekspedisjonscruiseguider på Svalbard.

KAN BLI KRAV: Kompetanse om isbjørnsikkerhet og andre ferdigheter blir bransjestandard hos guider på ekspedisjonscruise. Bransjen forbereder seg på fremtidige krav om sertifisering.
Publisert

Organisasjonen Aeco representerer de fleste som driver ekspedisjonscruise på Svalbard. Nå innfører de anbefalte bransjestandarder for guidene sine.

– Det er avgjørende for å sikre bærekraftig turisme i Arktis, sier administrerende direktør Frigg Jørgensen i en pressemelding.

Det er også en forberedelse til kommende krav til sertifisering av guider.

– Våre medlemmer har valgt å innføre disse anbefalte standardene fordi de ønsker å være del av et organisert og forsvarlig reiseliv, sier Jørgensen.

DIREKTØR: Frigg Jørgensen I Association of Arctic Expedition Cruise Operators (Aeco).

Svalbard-kompetanse

Guide-standardene bygger på selskapenes erfaringer fra naturbasert turisme på Svalbard og av Arktis. De setter krav til kompetanse i førstehjelp, krisehåndtering, radiokommunikasjon, navigasjon, båtkjøring, våpenhåndtering, isbjørnsikkerhet og sikkerhet om bord på skip, ifølge pressemeldingen.

Aeco (Association of Arctic Expedition Cruise Operators) har laget de nye reglene i samarbeid med søsterorganisasjonen The International Association of Antarctic Tour Operators (IAATO).

60 båter

Cruiseselskapene mener innføringen av anbefalte bransjestandarder er et svar på regjeringens ønske om tiltak som støtter en seriøs reiselivsnæring på Svalbard.

Aecos medlemsbedrifter har til sammen flere enn 60 fartøy som tar fra åtte til 500 passasjerer. Foruten Svalbard opererer de på Island, Grønland, arktisk Canada og Frans Josef Land.

Powered by Labrador CMS