Mistet last i uvær

Deler av AF Gruppen sitt utstyr slet seg under transporten fra Svea til Fredrikstad.

MV «Atlantic» ved kai i Longyearbyen tidligere denne uken. Båten havnet i uvær og mistet deler av dekkslasten på vei ned til Fredrikstad.
Publisert
Fra lastingen av MV «Atlantic» tidligere i uken. Deler av dekkslasten er nå borte etter at båten havnet i uvær på turen til Fredrikstad.

Pole Postition organiserte transporten av AF Gruppen sitt materiell fra Svea til fastlandet denne uken. MV «Atlantic» ble chartret til oppdraget. Men båten, som kom til kai i Fredrikstad fredag, havnet i hardt vær på turen ned.

Fredag kom melding om at en del av dekkslasten havnet på havet, men Pole Position hadde ikke oversikt over hvor mye som hadde gått tapt.

– Den jobben skal vi ta når båten kommer til land i kveld, sa daglig leder i Pole Position, Terje Aunevik da.

Lørdag kan han fortelle at transporten gikk bedre enn først fryktet. Alt av konteinere og maskiner var i orden, men noe av dekkslasten slet seg i uværet. Det gjaldt blant annet en brøyteplog, lastekasse, skuffe til hjullaster og snøfres.

«Som vi forstår det har det startet med brudd i kjetting/sikring som så har forplantet seg videre og satt ting i bevegelse», skriver Aunevik til Svalbardposten.

AF Gruppen fikk alt sitt utstyr klarert gjennom tollsystemet fredag kveld. Forsikringsselskapet har hatt gjennomgang med kapteinen og mannskapet på «Atlantic»,

Powered by Labrador CMS