Mørketidsfest på skøytebanen

I går, søndag, arrangerte Aktiv i friluft mørketidsfest på skøytebanen. I underkant av 100 personer møtte opp for å teste ut ferdighetene på isen.

Det var mange som tok turen til skøytebanen i går, søndag, da Aktiv i friluft arrangerte mørketidsfest.
Det var mange som tok turen til skøytebanen i går, søndag, da Aktiv i friluft arrangerte mørketidsfest.
Publisert

– Det var overraskende mange som kom, og vi fikk mange fine tilbakemeldinger fra de som tok turen. Det gjør det lettere å arrangere igjen, sier leder i Aktiv i friluft, Merethe Stiberg.

Hun begynte i stillingen som leder i høst, og det er dermed hennes første arrangement på skøytebanen. Målet er at det skal være minst ett til før jul.

– Vi har jo vinter ni måneder i året, så det er veldig fint å få ungene ut i frisk luft. Nå når det er midtsesong så har vi verken preparerte skiløyper eller mulighet for å stå på ski i alpinbakken, så det å være på skøytebanen er en kjempefin ting å bruke fritiden sin på, sier hun.

Bålpanna ble fyrt opp, varm drikke ble servert, og alt av utstyr ble lånt ut.

– Skøyter kan man i prinsippet drive med under hele mørketiden, så dette er en arena med stort potensiale hvis det legges til rette for det, sier leder i Svalbard Turn, Silje M. Hagen.

Svalbard Turn har kjøpt inn utstyr for bruk på skøytebanen, og venter fremdeles på flere skøyter. Det vil blant annet finnes skøyter til utlån i alle størrelser.

– Meningen er at utstyret skal være tilgjengelig for utlån hele tiden. Jeg er litt spent på om det får henge i fred, men tror at det skal gå veldig fint – det virker som om folk setter pris på et sånt tilbud, sier Stiberg.

Hun forteller at de nå undersøker mulighetene for å ekspandere skøytebanen, og få den nærmere skolen.

– Vi har veldig lyst til å få det til, men jeg har ikke fått snakket med alle som må på banen enda. Jeg håper at det kan gå i orden om ikke alt for lenge – hvis man får til en bane nærmere skolen vil man være nærmere hallen, noe som er en fordel både med tanke på toalettfasiliteter og det å varme seg i kaféen der. Dessuten så vi i går at banen var i minste laget når det kom så mange folk, sier hun.

Powered by Labrador CMS