Førstemann i bakken

Torsdag kveld var heisen i slalåmbakken i gang. Alva (12) var en av de aller første som testet den ut.

- GØY: Alva Elise Andersen (12) var en av de aller første i skibakken da den åpnet på torsdag. Mobilfoto: Morten Fredheim Solberg
Publisert
I GANG: Kjetil Sletnes sto bak spakene da skiheisen dro i gang torsdag ettermiddag. Det satte ungene stor pris på. Mobilfoto: Morten Fredheim Solberg

Etter flere års ventetid har byen igjen fått slalåmbakke. Verdens nordligste skitrekk ble startet for de skiglade på torsdag klokka 17. Da avslørte flomlysene at de er i gang i bakken mellom spisshusene og Gruvedalen. Et titalls barn var der allerede den første dagen. Alva Elise Andersen (12) var én av dem.
– Bakken er bra, sier hun og smiler bak skjerfet.
Hun har stått opp og ned i anlegget en times tid, og ser ut til å storkose seg. At det er 20 blå lar hun seg ikke påvirke av. Ventetiden for Alva og alle de andre alpinglade har vært lang. Da det endelig ble fart i heisen, ville hun ikke vente et sekund lenger. På lånte ski var hun en av de aller første i bakken.
– Skiene mine er på fastlandet, men heldigvis fikk jeg låne broren min sine, sier hun til Svalbardposten.
I 2014 skrev Svalbardposten at barna ønsket seg en ny bakke å boltre seg i. I november kom tillatelsen til den nye bakken fra nærings- og fiskeridepartementet.

Styrer heisen
Nederst i bakken står Kjetil Sletnes og passer på at heisen fungerer som den skal. Han og andre frivillige heiskjørere fikk et innføringskurs onsdag kveld.
– Dette er omtrent den enkleste heisvarianten som finnes, så dette skal gå bra, sier Sletnes.
Ned bakken kommer også sønnen hans Einar (11) og kameraten Storm Aunevik (11). De smiler fra øre til øre. Selv om det i følge Einar finnes større bakker og anlegg andre steder, er det jo veldig kjekt å ha en egen bakke med heis i sitt eget nabolag.

Åpningstider
Heisen holder det gående fra klokka fem til åtte hver kveld, så lenge det finnes nok folk som melder seg til å styre heisen. I helgene er det litt andre åpningstider, som du kan få oversikt over i alpinanleggets gruppe på Facebook.
– De som skal ha heisvakt, må huske å hente ut nøkkelen i Svalbardhallen før vakta si, minner Nina Lines om. Hun er daglig leder i Svalbard Turn.

Powered by Labrador CMS