Dronesiktede Andrey Yakunin ble i fjor frikjent for å ha fløyet drone på Svalbard. Torsdag var saken igjen oppe til behandling i retten, etter at påtalemyndigheten anket saken.

Torsdag startet en ny runde i retten for dronetiltalte Yakunin 

Publisert

 Det skriver NRK.

Straffesaken mot den britisk-russiske eventyreren og forretningsmannen har vært oppe flere ganger i retten, og i dag var det klart for nok en rettsrunde i Tromsø.

Det var i løpet av sommeren 2022 at Andrey Yakunin fløy drone under en seiltur på Svalbard. Dette ble Andrey Yakunin etter hvert tiltalt for, da påtalemyndigheten mener det er forbudt for russiske statsborgere å fly droner i Norge på grunn av sanksjonsloven.

– Droner er luftfartøy, det er avklart av Høyesterett. Nå er spørsmålet om det etter EU-retten er lov å nekte han å bruke dronen til rekreasjonsformål, sier Yakunins forsvarer, John Christian Elden til NRK.

Yakunin ble først frikjent i Nord-Troms og Senja tingrett for å ha brutt loven ved å fly drone på Svalbard, men måtte denne uka tilbake på tiltalebenken, etter at påtalemyndigheten anket saken. 

Yakunin hevder selv at han ikke var klar over reglene, og anser seg selv for å ha mest tilknytning til Storbritannia. Politiet fant likevel et russisk pass på seilbåten hans, «Firebird».

Det hevdes også at Yakunin har bindinger gjennom familien, til den russiske presidenten Vladimir Putin.

Powered by Labrador CMS