Åpen kirke fredag ettermiddag

Svalbard kirke åpner dørene slik at de som vil kan tenne lys og ha en stille stund i kirkerommet etter nattens tragiske isbjørnulykke.

Svalbard kirke holder åpent i ettermiddag.
Svalbard kirke holder åpent i ettermiddag.
Publisert

Sokneprest Siv Limstrand og diakoniarbeider Torunn Sørensen er en del av Longyearbyens psykososiale kriseteam.

– Vi er alltid delaktige når slike ting skjer, sier Limstrand.

I ettermiddag er det åpent kirkerom.

– Vi har åpen kirke fra tolv til fire. Kirken er et rom som folk kjenner og som de kan søke tilflukt i når slike ting skjer. De som vil kan gå inn, tenne lys og ha en stille stund der, sier hun.

Det vil være folk fra kirken tilstede så lenge den er åpen.

– Vi har den siste uken blitt påminnet at vi lever i isbjørnens rike, og vi er vant til å tenke sikkerhet i terrenget og ute på tur. Vi kjenner oss tryggere når vi er nær byen. Men dette viser hvor uforutsigbart det kan være og hvor fort en rolig natt kan snu til å bli noe veldig tragisk, sier hun.

Hun synes ikke det er rart at folk kan føle seg engstelige etter hendelsen.

– Vi må tørre å si at dette går inn på oss. Når sike ting skjer er det viktig å snakke med noen og sleppe ut følelsene. Vi blir redde og kan lure på mye rundt det som har skjedd, sier Limstrand.

Hun oppfordrer folk til å bruke de man har rundt seg.

– Man må også tørre å lytte til seg selv og hva dette setter i gang. Det er viktig å se hverandre og stille spørsmål. Det er bedre med ett for mye enn ett for lite. Dette berører oss alle som bor her, sier soknepresten.

Powered by Labrador CMS