Spitsbergen IT får nye eiere

Funn IT overtar.

Administrerende direktør Lars Ivar Simonsen i Funn IT og daglig leder Stian Løkser i Spitsbergen IT.
Publisert

- Dette utvider og styrker vårt tjenestetilbud og gir oss nye muligheter for vekst og utvikling, sier daglig leder Stian Løkser.

I en pressemelding viser han til at Spitsbergen IT gjennom ti år i Longyearbyen har etablert mange langsiktige driftsavtaler med lokale bedrifter og institusjoner.

– Dette gir både oss og våre kunder forutsigbarhet og stabilitet. Det er mye takket være disse langvarige kundeforholdene at vi har klart å oppnå våre gode resultater og fått vår soliditet.

Kjøpesummen er ukjent, men Spitsbergen IT omsatte med sine tre ansatte i 2013 for 5 millioner. Funn IT styrker med kjøpet sin posisjon som et av Nord-Norges største IT-selskap, fastslår daglig leder Lars Ivar Simonsen i Funn IT.

– Vi har i tillegg en ambisjon om å kunne være med og videreutvikle IT-miljøet på Svalbard, med tilførsel av ny kompetanse og tjenester, produsert og levert lokalt i et spennende område, sier han.

Funn-konsernet har etter oppkjøpet rundt 80 ansatte i avdelingene i Narvik, Harstad, Bodø, Oslo, Finnsnes og Svalbard. Selskapet omsetter for mer enn 100 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS