Åpnet festival med en kveld i latterens tegn

Sunnmøringen Are Kalvø skrøt av at han ikke har vært på fjelltur på mer enn 30 år. Han klarte likevel å trollbinde en fullsatt kulturhussal med sitt skråblikk på turfolket.

Publisert

– Det aller merkeligste er at de tror at jeg er en sånn fyr som liker å gå i skogen og på fjellet, sa Kalvø om det at han ble spurt om å delta i kjendisversjonen av 71 grader nord.

Deretter fortsatte han å harsellere med hvilke gleder og opplevelser alle disse friluftsmenneskene får ute i naturen og stillheten de sier de finner der. Selv trives han alle best med asfalt under føttene og sammen med folk, og aller helst med en kelner i umiddelbar nærhet.

Etter en håndsopprekking viste det seg at bare to av de som satt i salen ikke hadde vært på tur det siste året. Han konstaterte dermed med at andelen friluftsfolk og turglade mennesker er uvanlig høy i Longyearbyen. Men det satte ingen demper på enmannsshowet han fremførte med «Hyttebok frå helvete».

Festivalsjef Elin Anita Olsrud presenterte hele ukens program sammen med Kristin Mork som sitter i komiteen som har jobbet med programmet til festivalen.

I ettermiddag er Lisa Aisato på Longyearbyen folkebibliotek og presenterer boken sin «Livet illustrert» etterfulgt av forestillingen «Leksikon om lys og mørke» av Simon Stranger samme sted. Senere i kveld kan du høre slampoetene på Kroa og en samtale mellom Simon Stranger og Line Nagell Ylvisåker på Karlsberger pub.

Programmet de neste dagene finner du her.

Powered by Labrador CMS