En rekke avvik avdekket

Hurtigruten Svalbards ombyggingsprosjekt på Polarhotellet får kritikk.

Hurtigruten Svalbard pusser opp og bygger om Polarhotellet. Arbeidstilsynet og Sysselmannen er imidlertid ikke fornøyd med måten ting gjøres på.
Publisert

Arbeidstilsynet Nord-Norge, Svalbard skattekontor og Sysselmannen på Svalbard har denne uken gjennomført et felles tilsyn ved Hurtigruten Svalbards ombyggingsprosjekt på Radisson-hotellet i Longyearbyen. Det ble avdekket en rekke avvik under tilsynet.

Det skriver Sysselmannen på Svalbard i en pressemelding.

– Vi vil nå følge opp disse avvikene, som blant annet dreier seg om manglende HMS-kort, sier seniorrådgiver Otto Bjarte Johnsen i Arbeidstilsynet Nord-Norge.

– Vi hadde samtaler med arbeidstakere fra syv ulik arbeidsgivere, samt med Hurtigruten Svalbard som byggherre for prosjektet, opplyser Johnsen.

Assisterende sysselmann Berit Sagfossen sier at det vil bli flere slike koordinerte tilsyn av ulike virksomheter i Longyearbyen framover.

– Vi er glad for at vi kan delta på disse tilsynene, både for at vi kan nå fram med informasjon om regelverket - og for å følge opp at regelverket blir fulgt, sier leder for Svalbard skattekontor, Solveig Oftedal.

Svalbardposten får opplyst at de arbeidene myndighetene har innvendinger imot ikke foregår på utsiden av Polarhotellet.

Powered by Labrador CMS