Autorent utvider med verksted

Arctic Autorent har fått en ny medeier, og i sommer ble verkstedet deres godkjent. I en drøy måned har de tatt i mot kunder.

Daglig leder i Arctic Autorent, Thomas Nilsen (t.v.), er godt fornøyd med å ha fått mekaniker Jan Ole Blomli med på laget. For en drøy måned siden åpnet de verkstedet.
Daglig leder i Arctic Autorent, Thomas Nilsen (t.v.), er godt fornøyd med å ha fått mekaniker Jan Ole Blomli med på laget. For en drøy måned siden åpnet de verkstedet.
Publisert

– Vi snakket om det i fjor, at vi skulle få verkstedet godkjent slik at vi kan ta i mot kunder. Hittil har det bare blitt brukt som verksted for våre egne leiebiler – men nå sitter vi her, forteller Jan Ole Blomli.

Han kjøpte seg inn i bedriften i sommer, og eier nå 20 prosent av Arctic Autorent. Tidligere jobbet han i Hurtigruten, men han har jobbet for Arctic Autorent i enkelte perioder før. Verkstedet ligger på industriområdet ved Maryann-riggen.

Marked for flere

På verkstedet kan de ta i mot biler, båter og snøskutere – og er godkjente til å jobbe på kjøretøy opp til 3,5 tonn. De er det tredje verkstedet i byen, men det andre godkjente. Konkurransen ser de dog ikke mørkt på. En oversikt fra Vegdirektoratet fra desember 2019 viste at det da fantes 2.192 beltemotorsykler i byen og 1.158 personbiler, og 4.549 kjøretøy totalt, så en skulle tro at det var nok å jobbe med.

– Vi er ganske sikre på at det er marked for flere verksted i byen. Alle har godt av konkurranse, sier Blomli.

Travle dager

En av grunnene til at de nå har startet verksted er for at selskapet skal ha flere bein å stå på. Da koronapandemien stengte ned landet uteble turistene, noe som også gjorde at det var færre som benyttet seg av utleietjenesten. Den første måneden har vært travel, forteller Blomli.

– Det har vært mye å gjøre, og enkelte lange dager, sier han.

Hvis driften går bra, og arbeidsmengden fortsetter, kan det bli aktuelt å ansette en mekaniker til.

– Og kanskje komme oss inn i et eget bygg etter hvert. Da mangler vi bare pølsekiosken, sier Thomas Nilsen og ler.

Han er daglig leder i Arctic Autorent, og eier 20 prosent av aksjene, i likhet med Blomli. Frank Johnny Olsen eier de siste 60 prosentene.

Viktig for drift og trivsel

I tillegg til verkstedet har de utleiedelen, som består av 25 biler, og vaskehallen. Nilsen har derfor fungert som en «altmuligmann», og har oftest jobbet alene. Det var derfor viktig å få Blomli med på laget, mener han.

– Vi har jo sikla etter Jan Ole lenge, og det var kjempeviktig både for drift og trivsel å få han med, sier Nilsen.

De har brukt i underkant av 100.000 kroner på utstyr til verkstedet. Mye hadde de fra før, og Blomli har tatt med utstyr fra fastlandet som han har spart opp gjennom sin 20 år lange karriere som mekaniker.

– Vi trenger ikke å tilby EU-kontroll her, noe som gjør at vi sparer mye. I tillegg har vi reparert våre egne biler og hadde derfor mye utstyr fra før, sier Blomli.

Powered by Labrador CMS