Tar over Arctic Tapas

Benjamin Vidmar og Polar Permaculture AS er i prosessen med å overta utstyret og driften av den såkalte tapasbussen

Bussen og virksomheten til Arctic Tapas blir overtatt av Benjamin Vidmar.
Bussen og virksomheten til Arctic Tapas blir overtatt av Benjamin Vidmar.
Publisert
Benjamin Vidmar har mange jern i ilden. Han jobber som bonde og kokk, og nå også som driver av tapasbussen.
Benjamin Vidmar har mange jern i ilden. Han jobber som bonde og kokk, og nå også som driver av tapasbussen.
Benjamin Vidmar har mange jern i ilden. Han jobber som bonde og kokk, og nå også som driver av tapasbussen.
Benjamin Vidmar har mange jern i ilden. Han jobber som bonde og kokk, og nå også som driver av tapasbussen.

– Jeg kjøper bussen og kjøkkenet, og skal videreføre driften, sier Benjamin Vidmar.

Amerikaneren er kjent som Longyearbyens eneste «bonde». I Nybyen har han satt opp et lite drivhus hvorfra han produserer nyttevekster som han selger til både spisesteder og Svalbardbutikken. Han arbeider også som kokk, discjockey og tidvis har han også arbeidet på Longyearbyen skole.

Bent Heggen Larsen startet opp Arctic Tapas i 2013. Konseptet gikk ut på å servere mat fra eget kjøkken, mens kundene ble med på guidede turer i og rundt Longyearbyen. Heggen Larsen fikk i sin tid 275.000 kroner i støtte fra Innovasjon Norge til å starte opp bedriften.

I et brev til Longyearbyen lokalstyre skriver Bent Heggen Larsen at han grunnet helsemessige årsaker ikke kan opprettholde driften av Arctic Tapas. Han ber i brevet om at selskapets skjenkebevilling opphører, og at den overføres til Benjamin Vidmars selskap, Polar Permaculture.

Foruten bussen til Arctic Tapas, kjøper Benjamin Vidmar det mobile kjøkkenet til selskapet.

Å ta over driften av tapasbussen blir ikke spesielt vanskelig for Vidmar. Han har vært involvert i driften av Arctic Tapas helt siden starten for fem år siden.

Powered by Labrador CMS