Ronny ble avisas redningsmann

Mysteriet med den forsvunnede avisa ble, etter en drøy times intenst detektivarbeid, løst.

Publisert

Avisa kommer på plass i byens butikker og hoteller mens du leser dette.

Å jobbe i Svalbardposten medfører oppgaver man ikke er vant med fra aviser på fastlandet. Her kan vi ikke flotte oss med egne logistikk- og distribusjonsavdelinger. Avisbud er journalistene delvis selv, når de kjører avisa rundt til byens butikker og hoteller.

Det var da journalist Christopher skulle kjøre ut avisene torsdag morgen han fant ut at noe var galt. På Posten hadde de nemlig ikke sett noe til avisene.

Noen telefoner senere, blant annet til flyplassen, fikk redaksjonen bekreftet at ja, avisa befinner seg i Longyearbyen. Det viste seg at ukas utgave av Svalbardposten hadde sneket seg med mellom varer som skulle til Svalbardbutikken.

Etter at Svalbardposten ringte butikken for å høre, tok det ikke mange minuttene før butikksjef Ronny Strømnes ringte tilbake til redaksjonen.

– Nå kommer jeg ned med avisene i en trillevogn, kunne han stolt fortelle.

Og jubelen sto i taket i Svalbardpostens lokaler.

Nedover gata kommer Strømnes med en handlevogn full av pappesker med aviser. Dagens redningsmann for alle som vil ha papirutgaven av verdens nordligste avis.

Svalbardposten trykkes på et trykkeri i Tromsø hver tirsdag kveld, før det blir sendt opp til Longyearbyen med fly onsdag ettermiddag. Torsdag morgen leveres den til butikker, kafeer og hoteller. Har du postboks, kan du hente den torsdag morgen, mens den leveres i postkassa ved boligen din i løpet av formiddagen.

God lesing!

Powered by Labrador CMS