Nytt Artica-styre:

– En viktig kulturarena i nord

Kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja ønsker Store Norske-topp velkommen som vara til Artica-styret.

VIDEREUTVIKLING: Artica Svalbard skal utvikles videre som en spennende og viktig kulturarena i nord, til glede for både lokalsamfunnet og tilreisande, sier kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja.
Publisert
KUNSTSENTER: Artica Svalbard ble startet i 2016 og åpnet verksted og kunstnerresidens-program våren 2017.

Eiendomssjef i Store Norske, Sveinung Lystrup Thesen, er av Kulturdepartementet og Stiftelsen Fritt Ord oppnevnt til nytt varamedlem i styret for Stiftelsen Artica Svalbard. Sammen med kunstner Ina Otzko, som er styreleder for Nord-Norske Bildende Kunstnere, utgjør han fornyelsen av Artica-styret i denne omgang.

– Jeg er sikker på at det nye styret vil fortsette arbeidet med å utvikle Artica Svalbard som en spennende og viktig kulturarena i nord, til glede for både lokalsamfunnet i Longyearbyen og tilreisande. Det nye styret har, i samarbeid med den daglige ledelsen, et godt grunnlag for å vareta både den lokale og den internasjonale dimensjonen i oppdraget til stiftelsen, sier kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja i en pressemelding.

Styret består ellers av leder Anne Berit Figenschau, Moa Björnson, Kjetil Trædal Thorsen og Jan Martin Berg. Anne Katrine Dolven og Marit Anne Hauan går ut av styret etter at de har vært med siden starten i 2016, ifølge pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS