Ny daglig leder i Artica Svalbard:

– Gleder meg til å koble lokale og internasjonale stemmer

Engelske Charlotte Hetherington er ansatt som ny daglig leder i Artica Svalbard.

NY DAGLIG LEDER: Charlotte Hetherington begynner i jobben i Artica Svalbard 1. november.
NY DAGLIG LEDER: Charlotte Hetherington begynner i jobben i Artica Svalbard 1. november.
Publisert

Charlotte Hetherington er nettopp ansatt av styret i Artica Svalbard som ny daglig leder. Hetherington kommer fra stillingen som kunstnerkontakt ved Thomas Dane Gallery i London. Hun har en mastergrad i museums- og galleristudier fra universitetet i Newcastle, ifølge en pressemelding.

– Artica Svalbard har en unik geografisk posisjon, men også en unik posisjon som en viktig kulturorganisasjon som kan bidra til endring. Jeg ser frem til å koble lokale og internasjonale stemmer for å diskutere og sette søkelys på krevende utfordringer i vår tid, sier Charlotte Hetherington i meldingen.
Hun begynner i jobben på Svalbard 1. november. Stillingen har en åremålsperiode på tre år.

– Har visjoner

– Charlotte er faglig dyktig og har lang erfaring på kunst- og kulturfeltet. I tillegg har hun et stort nettverk som vi kan dra nytte på, samt visjoner for Artica Svalbard. Styret er trygg på at Charlotte Hetherington vil være med på å løfte Artica Svalbard inn i framtida, sier styreleder Anne Berit Figenschau i meldingen.

Den nye Artica-sjefen skal «utvikle Articas kunstnerresidens», leser vi.

– I tillegg vil hun fortsette arbeidet med å styrke samarbeidet med lokalsamfunnet på Svalbard, samt arbeide for økt nasjonal og internasjonal oppmerksomhet og bevissthet om Svalbard og Arktis, sier Figenschau.

NY SJEF: Artica Svalbard får ny daglig leder 1. november.
NY SJEF: Artica Svalbard får ny daglig leder 1. november.

78 søkere

Didrik Paulsen fungerer som daglig leder inntil Charlotte Hetherington tiltrer. Hun er ansatt for en åremålsperiode på tre år.

Det var 78 søkere til stillingen som daglig leder i Artica Svalbard etter Eli Skatvedt som sluttet i mai i år.

Powered by Labrador CMS