TV-aksjonen:

Sikret seg isbjørnskinnet

– Jeg hadde veldig lyst på det skinnet, forteller Kristian Angen.

Publisert
KJENT HÅRSVEIS: Topplokket er det samme, men det er kanskje ikke like lett å kjenne igjen resten av ansiktet. Rektor ved folkehøgskolen, Espen Klungseth Rotevatn, syntes det var uvant å ikke ha skjegg, men er fornøyd med barten.

Dermed bladde han opp 80.000 kroner for isbjørnskinnet under søndagens auksjon for TV-aksjonen.

At pengene i tillegg går til å støtte en god sak, er en fin bonus.

Nå er planen å få garvet skinnet, før det skal pryde stueveggen. Hjemme i stua er det fra før av reinsdyrgevir og revepels, som Angen har jaktet og fanget selv. Isbjørnskinnet blir den ultimate prikken over i’en.

Prisen endte opp omtrent der Angen hadde forventet. Etter litt treg start på budrunden tok det seg etter hvert bra opp, med økning på fem tusen kroner av gangen.

– Første gangen jeg var med å arrangere auksjon, i 1989, ble prisen 51.000 kroner. Vi må da klare mer enn det, nå 30 år senere, sa Anne Lise Klungseth Sandvik.

Skinnet som Angen sikret seg, var det siste Sysselmannen hadde på sitt lager. Det stammer fra en bjørn som ble skutt i Hyttevika i Hornsund i 2010.

– Svalbardposten har kommet i skade for å skrive at skinnet ble skutt av Tommy Sjöö Frantzen. Det stemmer nok ikke, for denne ble skutt av polske forskere i samme vik, også den i selvforsvar, forklarte Klungseth Sandvik.

Svalbardposten har nå fått vite at skinnet Frantzen skjøt henger trygt på en vegg på fastlandet.

Det ble solgt varer og opplevelser for over 640.000 kroner under årets auksjon. Hvor mye man totalt hadde samlet inn på Svalbard var fortsatt ikke helt klart sent søndag kveld.

Én ting som var klart, er at Svalbard folkehøgskole fikk samlet inn over 100.000 kroner. Dermed røk skjegget til rektor Espen Klungseth Rotevatn, noe mange kunne se da han stilte opp på auksjonen søndag kveld.

Powered by Labrador CMS