Før og nå:

Har brukt en million på å endre interiør og meny på flyplassen

Interiør og meny skal matche utsikten når Svalbard Lufthavn og Coop Svalbard bruker en million kroner på den første oppgraderingen siden flyplassterminalen var ny.

Publisert

I forrige uke ble det gjort vesentlige endringer i avgangshallen for første gang siden flyplassterminalen åpnet i 2007.

Ny innredning med moderne og komfortable møbler venter passasjerene på andre siden av sikkerhetskontrollen.

– Vi tror det blir enda bedre passasjeropplevelse med en mer innbydende og komfortabel atmosfære. Målet er å gi reisende en bedre avslutning på Svalbard-oppholdet, sier flyplassjef Carl Einar Ianssen.

Se flere bilder i bildekarusellen øverst i saken!

Svalbard Lufthavn AS har brukt 700.000 kroner på oppgraderingen.


– For oss er det absolutt verdt det. Det er gøy å bruke penger der det vises godt. Veldig mange passasjerer skal få glede av denne oppgraderingen i mange år fremover. Dette er noe som alle reisende vil legge merke til, sier Ianssen.

Endrer menyen

Coop Svalbard har brukt nærmere 300.000 kroner på å oppgradere butikken på flyplassen. De har fjernet en vegg, fått inn nye hyller og disker, endret varesortimentet og lagt om serveringstilbudet.

– Det var nok på tide med en oppgradering. Vi har fått inn nye ovner som gjør at vi kan tilby helt andre matvarer enn tidligere. Før har vi stort sett hatt pølser, vafler og påsmurte baguetter. Nå blir det supper, salater, calzone og andre matvarer, sier administrerende direktør Ronny Strømnes i Coop Svalbard.

Les også: Svalbardbutikken utvider med nesten tusen kvadratmeter

Ser utover fjorden

Gro Kotte, som er forretningsutvikler i Avinor, har hjulpet Svalbardbutikken med å gjøre butikken på flyplassen mer kommersiell. Kollega og arkitekt Lina Gillstedt har bistått Svalbard Lufthavn AS som interiørarkitekt.

– Avinors mål er å være verdensledende i vertskap, og da er det viktig å skape et fint miljø
hvor passasjerene trives. Man sitter ganske lenge på en flyplass. Det er viktig at man har et godt sted å oppholde seg. Vi ville skape et koselig område, et «lounge»-miljø med norsk formgivning, sier Gillstedt og legger til at alle de nye møblene i avgangshallen er produsert i Norge.

Før og nå: Interiør og meny skal matche utsikten når Svalbard Lufthavn og Coop Svalbard bruker en million kroner på den første oppgraderingen siden flyplassterminalen var ny.
Før og nå: Interiør og meny skal matche utsikten når Svalbard Lufthavn og Coop Svalbard bruker en million kroner på den første oppgraderingen siden flyplassterminalen var ny.

Sittegruppene er delt inn i tre soner: «lounge»-område, serveringsområde og «gate»-område.

– De tre sonene har ulike roller, og vi gjør det tydelig for passasjerene at de kan senke skuldrene i «lounge»-området. Tidligere var møblene vendt slik at passasjerene så inn i sikkerhetskontrollen. Nå lar vi dem vende blikket utover fjorden. For denne flyplassen har uten tvil Avinors beste utsikt, sier Kotte og påpeker:

– Formen og fargen på de nye stolene, bordene og lampene passer til kunsten som allerede henger på veggen samt fjellet og havet på utsiden.

Se video: Her tas butikktyven på fersken i Svalbardbutikken

– Mer mat, mindre kø

Noen av møblene har høye skjermer som skal holde flyplass-støy på avstand. Strømsnes og Ianssen håper at man vil benytte seg av serveringstilbudet på flyplassen.

– Det skal gå an å ta lunsjen her, med den fantastiske utsikten vi har, før man forlater Svalbard, sier Strømnes.

– Jeg håper at folk kommer til flyplassen litt tidligere, og at de ønsker å nyte den siste timen
på Svalbard i ro og fred her før flyet går. Det vil kanskje hjelpe litt på køen ved innsjekk. Man finner ikke et bedre sted å sitte på kafé enn dette, mener Ianssen.

Powered by Labrador CMS