Bakeriet reddet fra nedleggelse

Vårt daglige, ferske brød er reddet fra korona-stenging. Det har Bakehuset Nord-Norge bestemt.

JULERUSH: Daglig leder Petter Svendsby ved Bakehuset har mer å gjøre i julestria, og er glad for meldingen om at koronakrisen er over for deres del: Konsernet beholder Svalbard-avdelingen.
JULERUSH: Daglig leder Petter Svendsby ved Bakehuset har mer å gjøre i julestria, og er glad for meldingen om at koronakrisen er over for deres del: Konsernet beholder Svalbard-avdelingen.
Publisert

– Vi ønsker med dette å se an situasjonen rundt vaksine og eventuell påvirkning for aktiviteten i positiv retning, skriver administrerende direktør Inge Forsaa i en epost til vår avis.

I begynnelsen av november fortalte han om 30-40 prosent redusert omsetning på grunn av korona-krisen. De vurderte å stenge avdelingen i Longyearbyen.

Nå ser Bakehuset lysere på det:

– Vi har nå etter en samlet vurdering besluttet å videreføre driften minst til sommeren 2022. I vår vurdering har hensynet til, og behovet for fersk bakst til Longyearbyens befolkning veiet tungt, skriver direktøren.

Bakeriet i Longyearbyen har tre ansatte og omsetter normalt for over fem millioner kroner i året. Daglig leder Petter Svendsby forteller at julestria har fått fart på brød og annen bakst, også i år.

– Det går bra unna akkurat nå, sier han.

– Og du hadde trua på at dere ville unngå nedleggelse?

– Ja, så dette var gode nyheter. Jeg håpte og trodde at det ville gå. Det er greit å få det bekreftet, sier bakerisjefen.

Powered by Labrador CMS