Skryter Longyearbyen i skyene

Ballettsjef Ingrid Lorentzen er full av begeistring for mottakelsen av Nasjonalballetten i Longyearbyen.

Ballettsjef Ingrid Lorentzen i Nasjonalballetten takker publikum etter forestillingen Septemberdans 2012 i kulturhuset. Lokalstyreleder Christin Kristoffersen (t.h.) lot seg også begeistre av forestillingen.
Publisert

– Vi har aldri opplevd maken, dette er uten tvil vår beste turneopplevelse noensinne, utbryter ballettsjefen begeistret til Svalbardposten like etter forestillingen.

Se bilder fra forestillingen her.

– Vi kommer mer enn gjerne tilbake så snart som mulig. Vi må bare finne tak i sponsorpenger først, sier hun.

Kulturhuset var fylt til siste sete lørdag under Septemberdans 2012. Forestillingen hadde premiere i operaen i slutten av august, og har siden vært innom Harstad, Svolvær, Bodø og Tromsø. Longyearbyen er siste stopp i dansen.

Kulturhusleder Roger Zahl Ødegård sier at de ikke forventet fullt hus, og at den store interessen derfor kom som en stor overraskelse.

Tre stykker

Forestillingen besto av tre stykker: «Polypoly» med koreografi av Ingun Bjørnsgaard etter musikk av Arne Nordheim, «Fade in black» med koreografi av Kaloyan Boyadjiev og «Resin» med koreografi av Alexander Ekman.

Siste stykke ga mest respons hos publikum, med sin absurde og underlige form.

Under introduksjonen av stykket minnet ballettsjef Lorentzen om at ballett ikke alltid behøver å være alvorlig, og at det var fullt tillatt å le under framføringen av «Resin». Noe publikum åpenbart tok på alvor.

Fornøyd ballettsjef

Ingrid Lorentzen er svært fornøyd med responsen, og også med kulturhusets scene.

– Vanligvis spiller vi på scener med en viss høyde. Her ser publikum ned mot scenen. Det fungerte godt, og ga også en ekstra nærhet, sier hun.

Hun gjentar samtidig hvor fornøyd alle har vært med oppholdet, og berømmer Store Norske Mandskor som overrasket med korsang i Vinkelstasjonen i Endalen fredag. Mannskorsang og sjampagne i den gamle taubanebygningen, sammen med besøket i Pyramiden, var høydepunkter.

For jentene i Svalbard Turn, som deltok under workshop med danserne dagen før, var stykket «Resin» høydepunktet.

– Det hadde humor, og ga litt mer mening. De to andre var vanskelige, sier jentene.

Powered by Labrador CMS