– Han var en dypt deprimert og fortvilet mann

Mannen som ranet banken, er ikke tiltalt for ran.

RANSDAGEN: Banken ble stengt etter ranet 21. desember. Nå er tiltalen mot raneren klar.
RANSDAGEN: Banken ble stengt etter ranet 21. desember. Nå er tiltalen mot raneren klar.
Publisert
FORSVARER: Tromsø-advokat Ulf E. Hansen er forsvareren til den 29 år gamle mannen.
FORSVARER: Tromsø-advokat Ulf E. Hansen er forsvareren til den 29 år gamle mannen.

– Tiltalen er i samsvar med det vi har anført og han har forklart hele tiden, sier mannens forsvarer, advokat Ulf E. Hansen til Svalbardposten.
Den 21. desember klokka 10.40 gikk en mann inn i banken i Longyearbyen. Og begikk tidenes første bankran. Skal vi tro tiltalen som nå er tatt ut mot mannen som begikk handlingen, er det andre ting som er verre. I tiltalen står det at han er tiltalt for to lovbrudd, som omfatter å ha tvunget noen til å gjøre noe (gi ham penger), og for å ha bevæpnet seg ulovlig på et offentlig sted.

Gikk med ladd våpen
Den 29 år gamle mannen skal ha rettet ei rifle mot tre navngitte bankansatte før han fikk med seg 70.000 kroner. Han var i følge tiltalen «bevæpnet med ei rifle hvor han hadde skudd i magasinet og/eller kammeret, og kort tid etter gikk han med det ladde våpenet i gågaten i Longyearbyen sentrum».
Mannens forsvarer fremholder at raneren ikke hadde vinnings hensikt med å begå ranet. Derfor er han heller ikke tiltalt for ran.
– Det dreier seg om farlig atferd med våpen. Det har også Sysselmannen og statsadvokaten sluttet seg til, så dette vil være en ganske oversiktlig og grei sak å føre, sier forsvareren.

– Dypt deprimert
Den tiltalte har i følge forsvareren hans hele tiden forklart at han ikke hadde til hensikt å skaffe seg penger.
– Han gjorde det fordi han var i en vanskelig livssituasjon. Han var dypt deprimert og fortvilet, og trengte omsorg og oppmerksomhet, sier Hansen.
Rettssaken vil foregå i Nord-Troms tingretts lokaler i Tromsø 2. og 3. mai.

Powered by Labrador CMS