Hun har tegnet årets sol

Angela (12) har alltid likt å tegne, men ble litt overrasket da hun hørte at hun hadde vunnet.

LUN SOL: Angela Santos Fruza (12) med tegningen henne som blir årets solfestsol. Når dette kommer i avisa er hun ganske glad for at hun slipper å holde noe mer på hemmeligheten hun har hatt denne uka.
LUN SOL: Angela Santos Fruza (12) med tegningen henne som blir årets solfestsol. Når dette kommer i avisa er hun ganske glad for at hun slipper å holde noe mer på hemmeligheten hun har hatt denne uka.
Publisert

Årets soltegning er en fargerik utgave som smiler lunt mot deg. Bak kunstverket står syvendeklassing Angela Santos Fruza.

– Kanskje den vant fordi den har den blåfargen. Jeg prøvde å finne den samme fargen som du finner i blå øyne, sier den unge kunstneren.

Mandag denne uka fikk hun beskjed om at hun var den heldige vinneren. Så når du leser denne saken på fredag kan hun endelig fortelle det til vennene sine. Egentlig trodde hun ikke at hun skulle vinne, for hun syns det var så mange andre i klassen hennes som tegnet fine soler også.

At hun liker å tegne er helt sikkert. Kunst og håndverk er favorittfaget hennes, sammen med gym og svømming.

– Hun har alltid likt å tegne å male hjemme også, forteller moren, Miami Santos Fruza.

Det kan også hende hun har plukket opp noen tegnetriks fra sine fire eldre søsken, som også liker å utfolde seg med fargestifter og pensler.

Nå gleder Angela seg til å se tegningen sin på en t-skjorte.

Alle som går i andre til syvende klasse på Longyearbyen skole har sendt inn sine soltegninger til en jury.

– Det var veldig mange fine tegninger i år. Jeg synes vinneren har veldig fine farger, også passer den godt både på t-skjorter og buttons, forteller lederen av solfestkomiteen, Vigdis Jensen.

Angela kommer til å motta tegningen sin, med en fin ramme, på selve soldagen 8. mars. Fram til da blir originalen av tegningen trygt oppbevart hos Longyearbyen lokalstyre.

Solfestkomiteen håper så mange som mulig kommer til soldagsarrangementet på den gamle sykehustrappa, selv om dagen i år faller på en søndag. Angela vet i hvert fall at hun kommer.

Her kan du se soltegningene fra i fjor, https://svalbardposten.no/nyheter/joanna-forsvarte-tittelen/19.9339 og året før det.

Powered by Labrador CMS