I år igjen:

Skøyerstreker med stort skadepotensial

– Dette er dypt bekymringsverdig. Det er bra politiet også tar det på alvor, sier lærer Troels Ørsted Yttredal.

SJEKK SYKKELEN: Politiet og skolen oppfordrer alle elever om å sjekke sykkelen sin før de setter seg på den. En løs hjulmutter kan føre til stor skade dersom et hjul faller av når du sykler.
Publisert

Noen har tenkt at det er artig, så de har løsnet hjulmutteren på sykler på skolen. Den samme rampestreken ble utført også i fjor sommer. Politiet synes derimot ikke dette er et morsomt påfunn.

– Det er tydeligvis noen som syns dette er gøy. I fjor var det et hjul som løsnet og en elev som ramlet på asfalten på vei hjem fra skolen. Heldigvis ble det bare skrubbsår, men det kan fort gå mye, mye verre, sier sysselmannsførstebetjent Anders Haugerud.

På Svalbard er en sysselmannsførstebetjent det samme som en politimann.

Flere tilfeller

Bare noen få dager etter at skoleåret hadde startet, fikk politiet melding om at en person hadde oppdaget at hjulet på sykkelen var løsnet.

– Da vi kom opp på skolen fikk vi raskt vite fra flere elever at de hadde opplevd det samme, sier Haugerud til Svalbardposten.

Haugerud og rektor på skolen besøkte denne uka alle klassene på mellomtrinnet - femte til syvende klasse - og ungdomsskolen, og fortalte at de ser alvorlig på denne typen påfunn.

– Vi er ikke ute etter å ta noen, men vil få dem til å slutte å gjøre det, og at de tenker på at dette kan få store konsekvenser. Vi har nå bedt alle om å sjekke sin egen sykkel før de setter seg på den, sier sysselmannsførstebetjenten.

Bekymret

I skolegården går lærer Ørsted Yttredal og passer på at alt er som det skal når tredjetrinn er ute og har aktiviteter. Han holder også et øye med alle syklene som er parkert utenfor skolen.

– Dette er alvorlig, og noe vi må sette en stopper for med en gang. Det er veldig bra at politiet var her og snakket med klassene, sier han.

Powered by Labrador CMS