«Hva slags samfunn ønsker vi å være?»:

Inviterer til samtale om Longyearbyens verdier

Mandag inviterer Svalbard kirke til å samles rundt bålpanna ved kirken for å snakke om barn og unge i Longyearbyen.

Siv Limstrand, sokneprest på Svalbard.
Siv Limstrand, sokneprest på Svalbard.
Publisert Sist oppdatert

Vardebrenning er en gammel skikk for å varsle at noe viktig skjer, og Svalbard kirke vil bruke bålpanna som symbol på dette denne kvelden.

– Vi ønsker å gi rom for uro og bekymringer rundt diskusjonen om overgangsordningen og de nye forskriftene for barnehage og skole i Longyearbyen, forteller sokneprest Siv Limstrand.

Bålet skal tennes ved solnedgang klokken 21.

I invitasjonen står det: «Mange er bekymra for hva dette betyr for deres barn, unger er bekymra for at venner kanskje må flytte, at klassemiljø blir fattigere.»

– Dette er en anledning til å dele uroen, og ikke minst si hva vi ønsker skal prege byen vår som skal være trygg, unik og skapende. Det handler om verdiene og holdningene vi har, sier soknepresten.

«Og under ligger spørsmålet om hvilket samfunn vi vil ha, hvem er det plass for, hvilke verdier og holdinger bygger vi på og praktiserer?» står det i invitasjonen.

Terje Aunevik, Maria Ansine Jensen, Anne Lise Klungseth Sandvik og Hanna Lindland Ree er blant de som skal holde appeller og tankevekkere ved bålet.

– Jeg vil gjerne komme med en oppfordring til alle om å møte opp. Vi ønsker å skape en ramme for ettertenksomhet hvor vi kan dele tanker og lytte, sier Siv Limstrand.

Longyearbyen lokalstyre skal behandle saken om overgangsordning i møte tirsdag 13. september.

Powered by Labrador CMS