Bassenget stengt denne uken

Bassenget holdes stengt denne uken, mens man forsøker å reparere skadene i bunnen.

Bassenget i Svalbardhallen holdes stengt denne uken mens man forsøker å reparere fliser på bunnen. EIendomssjef Mette Østby, servicemedarbeider Patrick Bossart i Svalbardhallen, og enhetssjef for kultur, Roger Zahl Ødegård.
Publisert
En person skadet seg i foten lørdag på løse fliser på bunnen av bassenget i Svalbardhallen.

Mandag var representanter fra Longyearbyen lokalstyre på befaring i bassenget i Svalbardhallen.

Lørdag skadet en 40 år gammel mann seg på løse fliser på bunnen av bassenget. Han fikk ei stygg flenge i foten da han kom borti en brukket flis på bunnen mens han lekte med barna sine. Mannen fikk hjelp til å forbinde såret av personalet på stedet, og kjørte selv til sykehuset for videre oppfølging. Men det var smertefullt, og mannen bruker nå krykker for å avlaste den skadede foten.

Mette Østby fra eiendomsavdelingen og enhetsleder for kultur Roger Zahl Ødegård var på befaring i bassenget i dag sammen med servicearbeider Patrick Bossart i Svalbardhallen. Bassenget blir i alle fall stengt til fredag denne uken.

– Vi skal forsøke å reparere skadene i bunnen på bassenget så godt det lar seg gjøre denne uken. Så er det å håpe at det går an å holde åpent inntil videre etter det, sier Ødegård.

Hvis denne planen ikke fører til tilfredstillende sikkerhet, kan LL bli nødt til å iverksette mer omfattende vedlikeholdstiltak.

Eiendomsavdelingen har hatt møter med ledelsen i Svalbardhallen tidligere, der vedlikehold har vært et tema. Planen er at ventilasjonsanlegget skal tas som neste post. I og med at flisene i den 20 år gamle bassengbunnen nå har begynt å løsne, kan det være at man må stokke om på vedlikeholdsplanen.

– Det er noe vi skal diskutere i den videre prosessen. Vi har tenkt at vi ikke vil skifte noe ut før det er utslitt, men nå viser flisene seg å synge på siste verset tidligere enn vi trodde, sier eiendomssjef Mette Østby.

Bassenget ble tømt for vann sist sommer. Men ingen tenkte at flisene burde bli sett på da.

– Problemet med flisene begynte noen uker etter at vi hadde fylt bassenget igjen. Siden har det bare blitt verre. Vi har forsøkt å lappe bunnen så godt vi har kunnet i mellomtiden, men har hele tiden oppdaget nye løse fliser, sier Patrick Bossart.

Roger Zahl Ødegård forsikrer om at det er en prioritert oppgave å holde bassenget åpent. Dette fordi bassenget er det desidert mest besøkte tilbudet LL har.

Powered by Labrador CMS