Vi blir stadig flere i Longyearbyen

Folketallet fortsetter å stige. Nå bor det 2.459 mennesker i Longyearbyen og Ny-Ålesund.

Vi blir flere: Befolkningsøkningen er størst blant kvinnene i Longyearbyen.
Publisert

Dette viser tall fra Statistisk Sentralbyrå (SSB) og gjelder for første halvår 2021. Det er en økning på 42 personer bare det siste halvåret. I første halvdel av 2020 bodde det 2.428 personer. Per 1. januar i 2021 bodde det 2.417 personer her. Nedgangen i siste halvdel av fjoråret er godt utliknet og forbigått det siste halve året.

Også andelen nordmenn øker, mens det er en nedgang i personer med utenlandsk statsborgerskap. Denne nedgangen er marginal, med bare syv personer til 753. Likevel har andelen med annet statsborgerskap enn norsk, økt kraftig sammenliknet med 2019 da det var 677 med utenlandsk statsborgerskap.

Mens befolkningen øker i Longyearbyen og Ny-Ålesund, så synker den kraftig i Barentsburg og Pyramiden. De siste tallene fra SSB viser at det bor 400 personer i den russiske delen av Svalbard. Det er en nedgang på 101 sammenliknet med samme periode i fjor. Dette kan forklares med vanskelige innreiseregler på grunn av pandemien og den generelle turistsvikten på Svalbard.

Kvinneandelen er fremdeles økende. 1. juli bodde det 1.146 kvinner i Longyearbyen og Ny-Ålesund, mens det i samme tidsperiode i fjor bodde 1.126 kvinner. En økning på 20 personer. Økningen blant mennene var i den perioden på skarve 10 personer.

Powered by Labrador CMS