Flyvninger til Longyearbyen:

Ber om forlengelse av minimumstilbudet

Leder i Miljø- og næringsutvalget (MNU) og flyplassutvalget i Longyearbyen, Stein-Ove Johannessen, ber Samferdselsdepartementet om å sikre flytilbudet i Longyearbyen ut april 2021.

Leder av Miljø- og næringsutvalget og flyplassutvalget i Longyearbyen, Stein-Ove Johannessen.
Leder av Miljø- og næringsutvalget og flyplassutvalget i Longyearbyen, Stein-Ove Johannessen.
Publisert

– Dette er viktig både for lokalbefolkning og for næringslivet, sier Johannessen.

Mandag denne uken hadde Johannessen og lokalstyreleder Arild Olsen (Ap) møte med statssekretær Anders Tyvand i Samferdselsdepartementet. Johannessen opplevde møtet som positivt, og blir overrasket hvis ikke flytilbudet i Longyearbyen blir sikret ut april.

– Man trenger en forutsigbarhet på rutene, og da må minimumstilbudet man har nå forlenges. De virket veldig positivt innstilt til det, sier Johannessen.

Nå går det fly seks dager i uken, henholdsvis med Sas og Norwegian. Samferdselsdepartementet tar med seg saken inn i forhandlinger, som foregår nå.

Vanligvis kjøper departementet ruter månedsvis, men i høst gjorde de et unntak og sikret et minimumstilbud ut året. I september skrev regjeringen i en pressemelding at de fornyet avtalene med Widerøe, Sas og Norwegian om et grunnleggende tilbud av flytransport ut året. Avtalen varer til 31. desember 2020 og koster 12,5 millioner kroner per uke.

Powered by Labrador CMS