SAS forvirrer:

Ber reisende om ti dagers karantene

Reisende til Svalbard får beskjed av SAS om at de må være i karantene ti dager før avreise. Det skaper forvirring.

IKKE RIKTIG: SAS skal rette opp i feil informasjon om reisende til Svalbard.
IKKE RIKTIG: SAS skal rette opp i feil informasjon om reisende til Svalbard.
Publisert

«All passengers (including nationals and residents) must complete a 10 day quarantine on the mainland of Norway prior to travelling to Svalbard», heter det i informasjonsmailen fra flyselskapet.

Eller på norsk: «Alle reisende (inklusive nordmenn og fastboende) må være i karantene i ti dager på fastlandet før reise til Svalbard».

Pressesjef i SAS, John Eckhoff, bekrefter til Svalbardposten at informasjonen ikke er riktig og at det jobbes med å korrigere informasjonen.

– Hvordan har det skjedd?

– Det vet jeg ikke. Men det jeg kan si er at det har vært veldig mange endringer, og at det er utfordrende både å være passasjer og flyselskap for tiden. Man skal forholde seg til stadige endringer, og da kan det skje at det kommer upresis informasjon, sier han.

Mailen er sendt ut for å tydeliggjøre reiserestriksjoner for passasjerer, og ifølge Eckhoff er den sannsynligvis sendt ut til alle reisende til Svalbard.

Turistsjef Ronny Brunvoll mener hendelsen føyer seg inn i en rekke andre utfordringer.

– Men alt som skaper forvirring er uheldig. Dette bidrar til å gjøre en uoversiktlig situasjon enda mer uoversiktlig. At et stort selskap som SAS sprer direkte desinformasjon, sier han.

Powered by Labrador CMS