Politiet kontrollerte lysene

Bilistene besto prøven torsdag morgen, men en gruppe kan fortsatt bli bedre, mener politiet.

ALT I ORDEN: Sysselmannsførstebetjent Waldemar Lager sjekker førerkort og lys hos en bilist torsdag morgen. Her, og for de fleste andre biler, var alt i orden. Det er politiet fornøyde med.
Publisert

Tre muntlige pålegg om å forbedre lysene. Det ble resultatet etter at politiet hadde kontroll av billys torsdag morgen.

– Dette var mye bedre enn vi hadde fryktet, sier sysselmannsførstebetjent Irene Sætermoen.

Hun og kollega Waldemar Lager kontrollerte lysene på alle bilene som kjørte barn til dagens skolestart. Det ble fort en lang rekke med biler forbi hallen og inn på parkeringsplassen mot skolen.

Sist gang de hadde kontroll på samme sted var det farten de ville regulere.

Reflekser og sykkellykter

I midten av september gjennomførte politiet en rekke fartskontroller i byen. Da fikk de inntrykk av at det var mange biler som hadde mangelfull belysning. Etterpå gikk de ut med en oppfordring til bilistene om å sjekke lysene.


Resultatet fra kontrollen torsdag er oppløftende, synes politiet.

Vi er på full fart inn i mørketiden. Da må alle tenke på at de er synlige i trafikken, også de som går og sykler. Politiet sto derfor også på gangveien inn mot skolen. Der delte sysselmannsførstebetjent Anders Haugerud ut reflekser og sykkellykter til skolebarna.

– Dere må også huske å ha refleks på sekken også, sa han til mange av dem som passerte.

Refleksvesten dekkes til av sekken, og da blir du ikke like synlig bakfra.

Hundespann

Politiet fikk altså et godt inntrykk under kontrollen. Men en ting mener de fortsatt kan bli bedre, og det er hundespann som kjører langs veiene.


– Jeg synes ofte jeg ser hundespann inne i Adventdalen der personen bak vogna har hodelykt. Dette blender den som ser dem, og det blir vanskelig å se hundene og hvor stort spannet egentlig er, sier Sætermoen.

Politiets anbefaling er at hundekjørerne husker å feste en lykt eller to på de hundene som løper først i spannet, så blir det tryggere både for de i spannet og for de som kjører inn og ut Adventdalen.

SKOLEVEI: Sysselmannsførstebetjent Anders Haugerud delte ut lykter og reflekser til barn som var på vei til skolen. – Dere må huske å ha lys både foran og bak, fortalte han dem.
MÅ SYNES: Når hundespann kjører langs veien i Adventdalen, er det viktig at de er godt synlige. En lykt foran i hundespannet, ikke bare på selve hundekjøreren, er politiets oppfordring.
Powered by Labrador CMS