Koste seg med filmfestival

De ni personene som har tilhold på den meteorologikse stasjonen på Bjørnøya denne sesongen, har kost seg med filmfestival den siste uken, mens koronaviruset herjer stort sett alle andre steder i Norge.

Besetningen på Bjørnøya har arrangert filmfestival den siste uken.
Publisert
Festivalen hadde sin egen prosjektør.

På bloggen sin skriver de at den årlige filmfestivalen er i gang, men at noe av programmet måtte flyttes grunnet hysterisk klart og fint vær.

Humøret er i alle fall på topp hos den lille besetningen som lever helt isolert frem til sommeren, da det er bytte av mannskap. De er på Bjørnøya et halvt år av gangen, så byttes alle ut.

Velferdsansvarlig Frank Andreas Amdal har denne kommentaren til Bjørnøya Filmfestival (BØFF).

– Jeg fant BØFF-festivalen veldig artig. Det var en god blanding med filmer av forskjellige kategorier fra komedie, action og drama. Det var i tillegg spilt inn en værmeldingssketch fra noen i besetningen, og satt sammen kollasjer med artige videoklipp fra internett, noe som sørget for mye latter og god stemning i stuen. Det var stort oppmøte på samtlige filmfremvisninger og ekstra stas var det jo også at kjøkkensjefen dro frem saltstenger og popcorn noe som sørget for ordentlig kino stemning. Slike velferdstiltak er viktig for oss her på ishavet, det bidrar med å bryte opp en rutinepreget dag. Vi er en aktiv gjeng her på Bjørnøya, så vi er ikke fremmed for forskjellige aktiviteter eller feire ulike anledninger,

det blir jo ikke mer artig enn det vi lager det til selv her, sier Frank Andreas Amdal,

meteorologifullmektig, velferdsansvarlig og postmester.

Festivalen hadde egen frivillig prosjektør, Arnfinn, og alle fikk utdelt festivalbånd for anledningen.

BØFF har vært en årlig festival siden 2013.

Powered by Labrador CMS