Isbjørn prøvde å ta seg inn i hytte:

– Ble skremt bort innenfra

En isbjørn skal ha prøvd å ta seg inn i en hytte på Diabas i kveld. Mannen som befant seg i hytta fyrte derfor av et skudd innenfra.

Isbjørnen prøvde i kveld å ta seg inn i en hytte på Diabas.
Isbjørnen prøvde i kveld å ta seg inn i en hytte på Diabas.
Publisert

Sysselmannen fikk melding om isbjørn ved en hytte på Diabas rett før klokken ni i kveld. Isbjørnen skal da ha prøvd å ta seg inn i hytta, hvor en mann og to hunder befant seg.

– Han får da beskjed om å gjøre sitt beste for å skremme bort isbjørnen, og i verste fall skyte om det er snakk om nødverge, forteller sysselmannsførstebetjent Vidar Arnesen.

Mannen skal ha fyrt av et skudd inne i hytta, og dermed ha klart å skremme isbjørnen bort et stykke. Når sysselmannen kommer til Diabas skremmer de den ytterligere østover med helikopter.

– Det er snakk om en rolig og sindig fyr som tok det her med fatning. Jeg har fått tilbakemeldinger på at han føler seg i fin form og bare ville tilbake til Longyearbyen. Han har fått tilbud om en samtale med oss, for å snakke om hendelsesforløp og hvordan han har opplevd situasjonen. Det ønsket han å gjøre i morgen, forteller Arnesen.

Mannen skal være fastboende på sin egen hytte. Med tanke på at isbjørnen ble jaget østover har ikke Sysselmannen noen foreløpige planer om å følge den opp.

– Folk må ta høyde for at det kan være isbjørn over alt. Med tanke på at den ikke var i nærheten av Longyearbyen og vi klarte å jage den lenger østover så gjør vi i utgangspunktet ikke mer. Vi har ikke informasjon om at det skal være flere folk i området, sier Arnesen.

Powered by Labrador CMS