Blir kommunedirektør i Lofoten

Fungerende administrasjonssjef i Longyearbyen lokalstyre, Morten Dyrstad, er ansatt som kommunedirektør i Vestvågøy kommune.

Morten Dyrstad, fungerende administrasjonssjef i Longyearbyen lokalstyre.
Morten Dyrstad, fungerende administrasjonssjef i Longyearbyen lokalstyre.
Publisert

På nyåret går han tilbake til sin «gamle» jobb som sektorsjef teknisk, før han begynner i jobben i Lofoten 1. mars.

– I utgangspunktet hadde jeg ingen planer om å flytte. Etter at jeg søkte jobben som administrasjonssjef her blir det synlig på søkerlisten. Da dukker det opp en del muligheter, som jeg valgte å benytte meg av, sier Dyrstad.

Enstemmig innstilt

Lofoten er ikke et område Dyrstad kjenner til fra før, men et område som han og kona har snakket om å flytte til etter ​svalbardoppholdet.

– Det har høy naturverdi, og er et område som er av den typen vi ønsker å bo i. Muligheten kom raskere enn vi hadde tenkt og vi gleder oss veldig over å kunne realisere denne drømmen – det er jo spektakulært der, sier han.

Dyrstad ble innstilt til jobben av ansettelsesutvalget, og kommunestyret i Vestvågøy vedtok ansettelsen 30. november. Kommunen skriver på sine nettsider at det var et enstemmig utvalg som innstilte Dyrstad til jobben. Det kommer frem av en pressemelding fra kommunen.

– Det er et enstemmig utvalg som er glade for at Morten Dyrstad har søkt og ønsker jobben som kommunedirektør. Det var mange svært gode kandidater til jobben, og nåløyet har vært trangt. Det har derfor vært både et krevende, men også veldig spennende arbeid, sier ordfører Remi Solberg som har ledet ansettelsesutvalget.

Bra potensiale

Dyrstad har vært i Vestvågøy to ganger i forbindelse med ansettelsesprosessen, og har så langt fått et godt inntrykk.

– Lofoten er jo veldig fint i seg selv. Jeg ser frem til å begynne å jobbe med drift og videreutvikling av Vestvågøy-samfunnet. Jeg har fått et veldig godt førsteinntrykk av kommunen, sier han.

Vestvågøy er den største kommunen i Lofoten, og er regionsenteret for øygruppen.

– Det første jeg skal gjøre er å bli kjent med stedet, folket, politikerne og de jeg skal jobbe med. Og så er det ting å ta tak i – som i de fleste kommuner, men potensialet her er veldig bra. En kommunedirektørstilling er ikke en vanlig jobb i den forstand, det er noe du må drive med hele tiden. Jeg ser veldig frem til det, sier Dyrstad.

Lyser ut stilling

– Er du klar for å flytte fra Svalbard?

– Nja, si det. Det er mye spennende som skjer her, og mange ting jeg gjerne skulle ha fulgt videre. Men jeg bytter ut noe spennende med noe annet som også er spennende. Og så har jeg en tendens til å trives godt der jeg er. Jeg skal inn i mange nye, spennende arbeidsoppgaver, så jeg er ikke noe bekymret for det, svarer han.

Dyrstad har bodd på Svalbard i litt over fire år. Prosessen med å finne hans etterfølger som sektorsjef er allerede igangsatt, og stillingen blir lyst ut om kort tid.

Powered by Labrador CMS