Bokbad med Line

Tidligere journalist i Svalbardposten lanserer sin første bok, «Verda mi smeltar», i kveld på biblioteket.

Line Nagell Ylvisåker møter du i bokbad med biblioteksjef Elin Anita Olsrud onsdag kveld.
Line Nagell Ylvisåker møter du i bokbad med biblioteksjef Elin Anita Olsrud onsdag kveld.
Publisert

Det er biblioteksjef Elin Anita Olsrud som skal snakke med forfatter og frilansjournalist Line Nagell Ylvisåker om hennes nye bok på Longyearbyen folkebibliotek.

Biblioteket er fremdeles stengt på grunn av smittevernreglementet og samtalen mellom de to blir derfor strømmet på biblioteket sin Facebookside og på Svalbardpostens nettside.

– Siden det ikke er mulig for publikum å møte opp på biblioteket slik det er til vanlig, så sender vi bokbadet slik at flest mulig kan delta. Så er vi også litt stolt av at det er en tidligere journalist hos oss som nå lanserer sin første bok, sier redaktør i Svalbardposten Hilde Røsvik.

I boken leter forfatteren etter svar på hvorfor været og klimaet har endret seg så mye de siste årene. Hun har intervjuet sin venninne og skredvarsler som selv ble begravet i snømassene i desember 2015. Hun oppsøker også klimaforskere og fangstmann Harald Soleim som har over 40 overvintringer bak seg.

«Dette er fortellingen om en stigende uro og om å leve midt i klimaendringene» skriver Samlaget i sin omtale av boken.

Sakprosaboken skal også gis ut på svensk og tysk.

Line Nagell Ylvisåker kommer opprinnelig fra Sogndal. Hun er utdannet journalist og arbeidet i Svalbardposten fra 2005 til 2018.

Sendingen er avsluttet.

Powered by Labrador CMS