Lanserer bok mot betaling

I kveld er det bolklansering for Otto Ulseths bok om Robert Hermansen. Biblioteket regner med fullt hus til tross for at man må betale inngangspenger.

Longyearbyen folkebibliotek og Svalbard Museum arrangerer boklanseringen.
Publisert

Svalbard Museum og Longyearbyen folkebibliotek samarbeider om lanseringen om boka «Røde Robert Hermansen: Redningsmann og syndebukk».

I kveld er det lansering i kulturhuset med forfatter Otto Ulseth og Hermansen i samtale med Arne O. Holm. Arrangementet koster 100 kroner.

– Dette er mer enn en lansering. Det er et bokbad hvor vi betaler honorar til Arne O. Holm. Det er tre involverte personer som skal ha overnatting og fly, så dette var den eneste muligheten hadde å kunne tilby dette, sier biblioteksjef Elin Anita Olsrud.

Hun forteller at selv om alle de 160 billettene blir solgt, vil arrangementet gå med tap.

Et unntak
– Vi har budsjett på biblioteket til forfatterbesøk, men her er det tre personer involvert. Ulseth alene ville ikke ha fenget publikum, men det gjør Robert Hermansen. Og så trenger vi en intervjuer og det er Holm, sier Olsrud.

Hun forteller at det så langt er solgt 76 billetter til boklanseringen. Den vil foregå med runde bord, ikke kinosal-amfi.

– Vi ønsker å fortsette å tilby gratis kvelder. Dette er et unntak fordi vi fikk så store kostnader, sier Olsrud.

– Falske anklager
Boka gis ut på Aschehoug forlag. De skriver i sin omtale at boka forteller hele historien om Hermansen. Den forteller om oppveksten i Vestfold, studieårene i Trondheim, praksisen i Sulitjelma og direktørlivet på Svalbard, «de falske anklagene fra etterfølgeren i Store Norske på Svalbard, om den urimelig harde dommen og livet etterpå. 74-åringen har fortsatt mye ugjort!».

Idrettsbiografier
Forfatteren Otto Ulseth er journalist og fotballtrener, og har tidligere skrevet flere idrettsbiografier.

Bokbader Arne O. Holm har tidligere vært redaktør i Svalbardosten og er nå redaktør i High North News.

Powered by Labrador CMS