Ba innbyggerne begrense vannforbruk

Longyearbyen lokalstyre ba folk i Longyearbyen begrense vannforbruket og lukke vinduer under slokkingsarbeidet. Rundt klokken 22:30 opphevet de vannrestriksjonen.

Longyearbyen lokalstyre oppfordrer folk til å begrense bruken av vann for å sikre nok til slokkingsarbeidet.
Longyearbyen lokalstyre oppfordrer folk til å begrense bruken av vann for å sikre nok til slokkingsarbeidet.
Publisert Sist oppdatert

Siste: Ifølge Longyearbyen lokalstyre er vannforbruket normalisert og de kan levere vann til hele byen som normalt. De har derfor opphevet restriksjonen rundt vannforbruket.

Ifølge Sysselmesteren var det tre personer i leiligheten som begynte å brenne. De er sjekket av lege og er ikke fysisk skadet.

 – For å kunne holde maksimalt vanntrykk oppe for våre brannfolk, ber vi om at alle begrenser sitt vannforbruk så langt det er mulig, opplyser lokalstyreleder Terje Aunevik.

Longyearbyen lokalstyre har også sendt tekstmelding til befolkningen om å holde vinduer lukket. Det kan være farlig røyk i brannområdet.

Lokalstyreleder Terje Aunevik forteller at de har satt krisestab i Newtontoppen. Det er opprettet evakuerte- og pårørendesenter i biblioteket.

Inngangen til pårørendesenteret er hovedinngangen i Næringsbygget, opplyser Aunevik.

Aunevik opplyser at 34 hybler i «Lang trang gang» er evakuert, i tillegg til 13 leiligheter i bygget som er rammet av brann.  

Like før klokken 20 opplyser kommunikasjonsrådgiver Eva Therese Jenssen hos Sysselmesteren at drøyt 80 personer er evakuert fra Vei 232.

– Det er kun en leilighet det brenner i. Det ser heldigvis ikke ut som brannen har spredd seg til de andre leilighetene. Brannvesenet jobber fremdeles med slokke den aktuelle leiligheten, sier Jenssen.

Sysselmesteren fikk melding om brannen klokken 17.40.

Powered by Labrador CMS