Storbrann i natt:

Åpnet kulturhuset for å bidra med nødvendigheter

Flere ønsket mandag å bidra etter brannen i Vei 228.

Åpnet kulturhuset for de som i natt til mandag mistet alt de eide i storbrannen i 228.
Åpnet kulturhuset for de som i natt til mandag mistet alt de eide i storbrannen i 228.
Publisert Sist oppdatert

Klokken 14 mandag ble dørene til kulturhuset åpnet for lokalbefolkning og de berørte etter storbrannen i Vei 228. Det for at folk kunne komme og donere klær til de som natt til mandag mistet alt de eide.

– Jeg snakket med Andreas som driver Tio Moncho's og spurte om vi kunne låne plassen inne i kaféen, sier initiativtaker Brianna Kathleen Mills

Bakgrunnen for at det åpnes er at flere har gått ut på facebook for å bidra med å samle inn klær og eiendeler folk ikke trenger, men som kan gis til de som er berørte av brannen i natt.

Dermed ble det også publisert på facebookgruppen «Ros & Info» at dørene åpnes og at hvis folk ønsker å bidra kan de komme til lokalene til Tio Moncho's.

– Svalbard er et flott samfunn, og jeg vet at vi alle har ett ekstra par med sokker, sko og ting vi kan avse. Derfor hadde jeg lyst til at vi kunne samle det et sted, sånn at de berørte kan komme innom og få seg et skifte, sier Mills.

Tøy til voksne

Hun forteller at det gjøres frivillig, men at det allerede er flere på facebook som har kommentert at de kommer innom med tøy. Og så lenge folk ønsker og trenger det, vil de ifølge Mills prøve å holde det åpent så lenge som mulig.

– Andreas åpner lokalene nå tidligere for oss, klokken 14. Akkurat hvor lenge vi holder på er jeg ikke sikker på, men jeg blir der så lenge som nødvendig. I alle fall til cirka åtte eller ni, sier Brianna.

– Men til de som skal ta med klær, ta med til voksne. Klær, jakker, varmt tøy. Det som folk skulle trenge nå som vinteren er i anmarsj, legger hun til.

Åpnet Sportscenteret

Klokken 06:30 i dag tidlig ble også Sportscenteret åpnet. Der var Stig Kristiansen på plass i butikken, slik at de kunne bidra med varme klær til de berørte beboerne.

– Det vi har sagt til beboerne er at vi skal hjelpe dem med det de trenger av klær. De fleste har vært innom, men de var selvfølgelig preget av situasjonen. De fikk beskjed om at de ikke trengte å stresse, bare finne det de trengte der og da. Skal de oppdage at de trenger noe mer, er det bare å komme senere, sier Kristiansen.

Powered by Labrador CMS