Pådro seg brudd i skuteruhell

En kvinne skal ha pådratt seg brudd under et skuteruhell i Colesdalen torsdag.

Hentet: Kvinnen hjelpes her om bord i helikopteret. Hun ble hentet nederst i Colesdalen og fløyet til sykehus.
Publisert

– Det har vært et skuteruhell i Colesdalen hvor en kvinne i 50-årene pådro seg brudd og fikk en skulder ut av ledd, sier sysselmesterførstebetjent Elisabeth Barsnes.

Sysselmesteren fikk melding om hendelsen klokken 11.11 torsdag.

Uhellet skjedde helt nederst i dalen der det flater ut. Det var et skuterfølge på seks personer som var på tur. Føreforholdene var krevende med mye is og lite snø. Følget kjørte litt opp i siden, men likevel kom kvinnen ut på blankisen og snurret. Skuteren veltet og kvinnen falt av. Hun ble så skadd at resten i følget valgte å tilkalle hjelp.

– Kvinnen ble fraktet til Longyearbyen sykehus med helikopter. Politiet var ikke på stedet, sier Barsnes.

Tyveri som ikke var tyveri

Sysselmesteren fikk torsdag kveld inn en melding om tyveri av en snøskuter.

– Det viste seg derimot at det bare var en misforståelse. En person hadde en avtale om å låne en skuter, men lånte med seg feil skuter da den skulle hentes, sier Barsnes.

Personen som ble «frastjålet» skuteren fikk den derimot tilbake da det ble klart at det var gjort en feil.

Vedkommende som hadde feillånt skuter ble mildt sagt overrasket da han kom tilbake og møtte en lett fortvilet eier av den skuteren de hadde lånt. Skuteren var en Yamaha Venture og nøkkelen er av universaltypen. Han kunne ha lånt hvilken som helst Venture i Longyearbyen. Vedkommende sier til Svalbardposten at første reaksjon da han kom tilbake var:

– Å, faen.

Powered by Labrador CMS