Ny Consto-sjef på Svalbard

Dag Strømholt (61) er på plass som ny daglig leder i Consto Svalbard.

Publisert

Strømholt har lang erfaring fra entreprenørbransjen. Nå har han vendt tilbake til bransjen igjen etter ti år innenfor reiselivsnæringen, hvor han bygde opp egen opplevelsesbedrift på Senja i Troms. I forrige uke var han på plass i Longyearbyen, opplyser bedriften i en pressemelding.

– Det lukter litt sagmugg, smiler Strømholt, og legger til:

– Det blir spennende å jobbe for et offensivt og fremoverlent selskap - og det blir lærerikt. Consto er et spennende selskap med imponerende historikk, og bransjen har endret seg mye de siste ti årene. Det er mye nytt å sette seg inn i. Men faget har ikke endret seg mye, konstaterer Dag Strømholt.

Strømholt er utdannet sivilingeniør ved tidligere NTH, der han ble uteksaminert i 1984. Han har lang fartstid som leder etter å ha jobbet i Selmer Furuholmen, og deretter i en lokal entreprenørbedrift i hjembyen Finnsnes.

Han kjenner Svalbard godt. I 2006 startet han i Skanska og flyttet til Svalbard da han fikk prosjektansvaret for den nye flyterminalen i Longyearbyen. Etter nærmere tre år på Svalbard kom han tilbake til fastlandet og hadde ansvaret for Skanskas sjørelaterte prosjekter frem til i 2011, da han etablerte reiselivsbedriften på Senja sammen med samboeren.

Nå har han tatt flyttelasset med seg og er tilbake på øya som han ble fascinert av.

– Dette var en mulighet jeg måtte gripe. Naturen på Svalbard er noe helt for seg selv, sier Dag Strømholt.

Erlend Danielsen, styreleder i Consto Svalbard, er svært fornøyd med å ha fått Dag Strømholt med på laget.

– Gjennom etableringen av sitt eget reiselivsselskap, har Dag vist både stå-på-vilje og gründerånd. Sammen med hans mangeårige erfaring fra bransjen og kjennskap til forholdene på Svalbard, har Dag de rette egenskapene til å lede Consto Svalbard, sier Danielsen.

Bedriften omsatte for 156 millioner kroner i fjor. Consto-konsernet har hovedkontor i Tromsø og har datterselskaper over hele landet samt i Sverige. Konsernet har til sammen 1.000 ansatte.

Powered by Labrador CMS