Da familien var på hyttetur fant de en død rev, nå blir den testet for rabies

To rever blir sendt inn for testing neste uke.

Denne reven fant familien like i nærheten av hytten ved Vinodden.
Denne reven fant familien like i nærheten av hytten ved Vinodden.
Publisert

– Jone oppdaget tilfeldigvis reven fredag, mens hele familien gikk den 4-hulls golfbanen vi har laget oss i fjæra ved hytta vår, sier Kine Stiberg, om reven som sønnen Jone Stiberg-Hansen fant ved Vinodden.

Omtrent 20-30 meter fra vannkanten lå en død polarrev, og etter at det er påvist rabies på rev på Hopen og et reinsdyr i Ny-Ålesund har det blitt oppfordret til å varsle om funn av døde dyr.

– Reven ser ut til å være bitt i halsen, men vi nøyde oss med å studere den på avstand på grunn av faren for rabies, sier Stiberg, som tok et bilde av reven etter at de hadde funnet den.

Hun forteller at ungene er gjort kjent med farene ved rabies, og at de derfor holdt avstand og bare gav beskjed om funnet.

– Etter at Jone gav beskjed gikk vi bort og fikk lagt den i en plastkasse, som vi har levert til sysselmannen, sier Stiberg.

Hos sysselmannen bekrefter sysselmannsbetjent Carina Søreng at de har mottatt reven.

– Den blir sendt til fastlandet og testet for rabies sammen med en annen død rev neste uke. Det er bra at folk varsler om funn, men man må være forsiktige med å være i kontakt med de døde dyrene. Det viktigste er å melde fra, eller ta bilder og video av dyr med unormal oppførsel, sier Søreng.

Powered by Labrador CMS