Etter tre forsøk lyktes de endelig

Jentene i Svalnardo er klare for landsfinalen.

Jentene i Svalnardo. Bak fra venstre: Amalie Prytz, Pia Bronken Eidesen, Vår Eide Aunevik. I midten f.v: Sofie Marlen Solberg, Niva Stiberg-Hansen, Sigri Klausen Markussen, Alina MoenFremme f.v.: Liv-Anna Ringheim, Vilde Olsbakk Rønning
Jentene i Svalnardo. Bak fra venstre: Amalie Prytz, Pia Bronken Eidesen, Vår Eide Aunevik. I midten f.v: Sofie Marlen Solberg, Niva Stiberg-Hansen, Sigri Klausen Markussen, Alina Moen
Fremme f.v.: Liv-Anna Ringheim, Vilde Olsbakk Rønning
Publisert
Alle deltakerne fra Svalbard på plass på Finnsnes.
Alle deltakerne fra Svalbard på plass på Finnsnes.

Denne helgen var de ni jentene i Sirkus Svalnardo på Finnsnes som en av representantene for Svalbard under fylkesfinalen i Ung kultur møtes (UKM).

– Det var veldig kjekt og gikk veldig bra, sier Liv-Anna Ringheim (15).

Til Trondheim

Jentene fikk nummeret til å sitte ganske bra, og opptredenen deres ble belønnet med en plass i landsfinalen i Trondheim.

– Det var ikke alt som var perfekt, men vi er ganske fornøyde. Nå skal vi trene så vi får alle detaljene til å sitte i finalen i juni, sier Ringheim.

Hun forteller at de har jobbet hardt for dette, om enn ikke helt målrettet.

– Vi har ikke faste treninger, men når vi skal opptre møtes vi oftere.

For de uinnvidde: Sirkus Svalnardo består for tiden av ni jenter i alderen 14 til 16 år. De har en opptreden som inneholder både bakke- og luftakrobatikk.

Sirkus Svalnardo øver.
Sirkus Svalnardo øver.

– Nummeret er litt danse-aktig, eller rytmisk om du vil, sier Ringheim.

Alle gode ting er tre

Fylkesfinalen i UKM, som ikke er en konkurranse, men en møteplass for unge kulturutøverer, ble en stor opptur for jentene i Sirkus Svalnardo. De sikra seg en plass i landsfinalen.

– Det er tredje gang vi går videre til fylkesfinalen på UKM. Så vi hadde håpet at vi skulle nå enda ett skritt lenger denne gangen, sier Ringheim og legger til:

– Det var ingen som sa det høyt, men jeg tror det var flere som trodde vi skulle greie det.

– Stolte av dem

Hun er også klar på hvordan de to månedene frem mot landsfinalen blir.

– Det blir nok mye trening. Vi har sagt at vi skal pirke på alle detaljene, slik at forestillingen sitter skikkelig i landsfinalen.

Ung koordinator i Longyearbyen lokalstyre, Ingeborg Runde, er imponert over gruppa som har tatt seg videre.

– Vi er veldig stolte av dem. Det er ikke mange som går til landsfinalen. Nå kommer de til å få en fantastisk opplevelse sammen med andre fra hele landet i samme aldersgruppe, sier Runde, som også er kontakt for Unge Arrangører på Svalbard.

Landsfinalen blir arrangert i Trondheim mellom 25. og 29. juni i sommer. Da har Svalnardo planer om å gjøre sin beste opptreden noen gang.

– Men man kan bli sendt videre til for eksempel MGP-junior, og være en av dem som underholder der, sier Ringheim.

De andre som representerte Svalbard på Finnsnes denne helgen var: Elise Bygjordet (sceneopptreden), Kaja Rennan og Mali Husby (sceneopptreden), Erin Hannah Simonsen med Twilight Princess (kunst), Vilde Storø med Verdens Havbunn (kunst) og Ronja Hermansen med Safety (kunst).

Powered by Labrador CMS