– Jeg døper deg «Polarsyssel»

Sjampanjeflaska knuste på første forsøk da gudmor Inger Aarvaag Stokke døpte Sysselmannens nye tjenestefartøy.

Seniorrådgiver Inger Aarvaag Stokke i Justis- og beredskapsdepartementet er «Polarsyssels» gudmor.
Publisert
Sjampanjeflasken knuste på første forsøk.
Sysselmann Odd Olsen Ingerø fikk overrakt nøkkelen til båten av Steingrimur Erlingsson, daglig leder i eierselskapet Fafnir.

Med helikopter på dekk, mannskorsang, takketaler og både store og små tilskuere, ble «Polarsyssel» døpt lørdag.
Gudmor var tidligere jurist hos Sysselmannen Inger Aarvaag Stokke, som i sin åremålsperiode jobbet mye med å få på plass en ny båt til Sysselmannen. I Justisdepartementet fortsatte hun arbeidet.
– Må hell og lykke følge deg i alle farvann, sa hun og sendte bestemt sjampanjeflasken inn i det blå skroget så spruten sto.

Andre nye båt
Sysselmann Odd Olsen Ingerø fortalte at dette er andre gang i historien at Sysselmannen får et helt nytt skip som er bygd for formålet. Den forrige sysselmannen som kunne ta imot en ny skute var Håkon Balstad i 1950.
– Jeg er sikker på at han var like stolt som det jeg er i dag. Men han hadde nok gnidd seg litt i øynene når han så denne, sa Ingerø.

Løft for beredskapen
En av de som var med på seremonien var justis- og beredskapsminister Anders Anundsen. Han takket både Sysselmannen, eieren Fafnir, rederiet Remøy Management og skipsverftet Havyard for jobben de har gjort.
– Det er en gledens dag i dag. Nå har vi fått nye helikoptre, ny hangar og ny båt. Det er et kjempeløft for beredskapen, sa Anundsen til Svalbardposten.

Powered by Labrador CMS