Koronakrisen påvirker festivalplanlegging:

Mørke skyer for Dark Season Blues

Det planlegges for bluesfestival som vanlig i oktober. Men mye er usikkert på grunn av koronakrisen.

TRADISJON: Også i korona-året planlegges Dark Season Blues, men -som dette bildet fra 2013-utgaven viser, alt kan ikke bli som før. Smitteverntiltak setter stopper for
TRADISJON: Også i korona-året planlegges Dark Season Blues, men -som dette bildet fra 2013-utgaven viser, alt kan ikke bli som før. Smitteverntiltak setter stopper for "stinn brakke".
Publisert

Dark Season Blues skal etter planen arrangeres i Longyearbyen 22.-26. oktober.

– Det er mange utfordringer rundt dette akkurat nå, men vi har hele tiden planlagt for å arrangere bluesfestival som vanlig, sier styreleder Espen Helgesen i Longyearbyen bluesklubb.

Utfordringene står i kø. Regelen om én meters avstand til sidemannen, for eksempel.

Avstand og belegg

– Vi må tenke litt nytt om konsertsteder og regne på økonomien i det, om det lar seg gjennomføre. Det vil måtte bli en nedskalert festival i år, som igjen begrenser hva vi kan ta inn av utenlandske artister, sier Helgesen.

Begrenset hotellkapasitet er et annet problem. Nå er det tillatt med 60 prosent belegg.

– Dersom det øker til 80 prosent, gjør det ting lettere, selvfølgelig. Også har vi flykapasiteten. Det er vanskelig å planlegge når det tas nye beslutninger hver annen uke, mener Helgesen.

Sponsing og spillejobber

Vanskene til tross, det gjentas: Intensjonen er fortsatt å arrangere bluesfestival. Arrangørene er i kontakt med sponsorer og artister.

– Igjen, det er et spesielt år. Ikke alle av våre lokale sponsorer vil ha mulighet til å være med i år. Det har vi full forståelse for, understreker Helgesen.

– Likevel, ting skjer fort for tiden og vi vet ikke hvordan det utvikler seg. Vi håper det går i positiv retning, legger han til.

Ingen artister er foreløpig booket til festivalen.

– Men vi opplever stor interesse fra artister som er sultne på å stå på scenen igjen. Det er positivt oppi alt, synes styrelederen i den lokale bluesklubben.

Powered by Labrador CMS