Spansk åpning

Mens lokalstyreleder Arild Olsen fikk æren av å åpne Dark Season Blues offisielt, var det fem karer fra Barcelona som virkelig ga åpningen stemning.

Victor Puertas & the Mellow Tones.
Publisert
Mighty Magnolias
Guttegjengen fra Longyearbyen har øvd i bare noen dager sammen, men stilte uredd opp i åpningen av Dark Season Blues. Bandet har valgt å kalle seg Bitch Slap.
Om lag 200 møtte opp til åpningen på Dark Season Blues 2016.

Den 14. Dark Season Blues er i gang. Åpningen skjedde i kulturhuset torsdag ettermiddag med om lag 200 frammøtte. Åpningen ga en smakebit på hva publikum kan vente seg fram til mandag.

Dagblad-journalist Øyvind Rønning er tilbake til bluesfestivalen i mørket i Longyearbyen, og bandt den drøyt timeslange åpningsseremonien sammen. Et par taler, og fem musikalske innslag sto på tapetet.

– Dark Season Blues er blitt mer enn en festival, det er en folkefest som inkluderer barnehager, skoler, ungdom og Svalbard kirke, sa Arild Olsen og roste bluesklubben og de 80 frivillige som bidrar til å gjøre arrangementet til det det har blitt.

Mighty Magnolias, Victor Puertas & the Mellow Tones, TLQ, Bitch Slap og JW-Jones spilte alle et par låter hver innimellom talene.

Bitch Slap er ei gruppe bestående av fem unge talenter fra kulturskolen i Longyearbyen, som ble satt sammen i en work shop tidligere i uka. De gikk uredd til verks, og framførte sin versjon av Stevie Ray Vaughans «Pride and Joy». Etter bare noen få kvelder sammen var det imponerende av guttegjengen.

Canadiske JW-Jones imponerte med sitt gitarspill, og purunge norske TLQ viste også god timing med egenprodusert materiale.

Men det var spanske Victor Puertas & the Mellow Tones som gjorde størst inntrykk. Med fengende rytmiske låter, glitrende gitarspill og en dyktig vokalist og munnspilltraktør i Victor Puertas, var det nok mange som fant ut at de skulle sjekke ut konserten deres senere torsdag på Svalbar.

Terje Aunevik fra Svalbard Næringsforening holdt også en underholdende tale i startgropa på årets festival. Han mente han ikke kunne stort om blues, selv om han er fanatisk tilhenger av Tom Waits. Noen gode sitat fra hans musikalske idol, og følgende fra Auneviks eget repertoar satte stemningen.

– La det svinge, la det.. blues!

Powered by Labrador CMS