DEBATT - VALG 2023

Kjære velger – dette valget er viktig!

Vi trenger politikere med erfaring, kunnskap og som tør å utfordre administrasjon, andre politikere, Sysselmesteren og sentrale krefter for at vi skal sikre at fellesskapets midler blir brukt på en fornuftig, bærekraftig og effektiv måte.

I oktober er det lokalstyrevalg.
Publisert Sist oppdatert

Mange i vårt lokalparti reagert kraftig på at mange innbyggere mistet stemmeretten sin i fjor og ble fratatt muligheten til å stille til valg selv med 10-20 års botid her oppe. Derfor er det dessverre flere som denne gangen ikke stiller til valg i både vårt parti og i andre partier. MEN vi er 19 engasjerte personer på vår liste som ønsker å delta i lokaldemokratiet. Fordi det å ikke delta eller å stemme blankt, er et dårligere valg. Vi tror at vi også kan være en stemme for de som ikke får være med og vi vil kjempe for alle som bor her uansett om de har bodd tre år i fastlands-Norge eller ikke. For alle våre medlemsmøter er åpne for alle, uavhengig av nasjonalitet eller botid. Vi mener at et lokalsamfunn fungerer best når alle kan si sin mening.

Vi som bor her skal nå velge nytt lokalstyre og hvert fjerde år kan man som velger påvirke hvordan fremtidens Longyearbyen skal bli. Longyearbyen lokalstyre forvalter hvert år et budsjett på over 400 millioner kroner og bestemmer blant annet de fleste gebyrene vi må betale (energi, vei, renovasjon, vann etc). Mange hevder at det er på Skjæringa og i Oslo alle beslutninger tas, dette er vi ikke enig i! Beslutninger som tas i lokalstyret har hatt og har stor betydning for trivsel, bolyst, frihet og trygghet for oss som bor i Longyearbyen. I tillegg er det slik at vi kan påvirke de beslutningene som ikke tas lokalt med målrettet arbeid, gode forbindelser og langsiktig planlegging. Skal man la den muligheten gå fra seg?

I avisoverskrifter i Svalbardposten har vi den siste tiden kunnet lese om en rekke prosjekter som har vært preget av kostnadsoverskridelser, dårlig beslutningsgrunnlag og manglende åpenhet i prosessene. For eksempel at vi kan forvente massiv økning på strømfakturaen innen kort tid! Dette er ikke veien å gå for en bærekraftig fremtid for Longyearbyen med bolyst og muligheter for alle!

Derfor trenger vi kompetente, modige og engasjerte mennesker i Longyearbyen lokalstyre. Vi trenger politikere med erfaring, kunnskap og som tør å utfordre administrasjon, andre politikere, Sysselmesteren og sentrale krefter for at vi skal sikre at fellesskapets midler blir brukt på en fornuftig, bærekraftig og effektiv måte. Rett kompetanse og god planlegging er nøkkelen til å unngå kostnadsoverskridelser og vil sikre at prosjektene som blir prioritert gir valuta for pengene.

I tillegg handler det om åpenhet, om politikere og administrasjon som er villige til å dele informasjon eller å ta selvkritikk når feil er begått. Hemmelighold og tilbakeholdelse av informasjon skaper mistillit og svekker tilliten til både politikere og administrasjon.

Så benytt deg av denne muligheten til å være med å bestemme og å delta i samfunnsdebatten! DU kan utgjøre en forskjell! Godt valg!

Jo Gytri 2. kandidat

Erik Gjemble 7. kandidat

Kristoffer Høgseth Halvarp 10. kandidat

Svalbard Høyre

Powered by Labrador CMS