Søkerliste publisert via Facebook:

– Det var uheldig

I går ble søkerlisten til stillingen som enhetsleder for kultur og idrett i Longyearbyen lokalstyre (LL) offentliggjort. Det skjedde via Facebook.

Listen over søkere til stillingen som enhetsleder for kultur og idrett i LL ble publisert på Facebook i går, drøyt halvannet døgn etter at fristen for å søke gikk ut.
Listen over søkere til stillingen som enhetsleder for kultur og idrett i LL ble publisert på Facebook i går, drøyt halvannet døgn etter at fristen for å søke gikk ut.
Publisert
Denne listen ble publisert på kultursjefens Facebook-profil i går, tirsdag.
Denne listen ble publisert på kultursjefens Facebook-profil i går, tirsdag.

– Fra LL sin side var det ikke meningen. Vi har gitt en tilbakemelding på at det ikke er sånn vi gjør det, og har møtt forståelse for det, sier personalsjef i LL, Sissel Hultgren.

– Så ivrig

Mannen som publiserte søkerlisten er Roger Zahl Ødegård, som nå har stillingen. Han gjorde det i lykkerus over de mange søkerne.

– Jeg var så glad og ivrig på å kunngjøre at det var så mange søkere, så den ble kanskje litt raskere offentliggjort enn det som var meningen, forteller Ødegård.

Ikke normal praksis

Svalbardposten kom over søkerlisten litt over klokken 14.00 i går, tirsdag. Ødegård husker selv ikke når han la det ut, men sier at det var relativt kort tid etter at han fikk se listen selv. Sent i går kveld ble innlegget slettet.

– Vi så innlegget på Facebook kanskje en times tid etter at det ble lagt ut, og jeg sendte umiddelbart en melding til Roger og sa at dette ikke er i henhold til hvordan vi publiserer ting, forteller Hultgren.

– I etterpåklokskapens lys tro hadde jeg nok ikke publisert, og bare sagt noe om antall søkere som egentlig var mitt hovedbudskap, sier Ødegård.

Søker ønsket mer tid

Søkerlister er offentlige, og selv om ikke LL har som praksis å publisere søkerlistene uten at noen etterspør den, hadde den vært tilgjengelig for den interesserte allerede i går. Likevel har de fått tilbakemelding fra en søker om at ting skjedde litt fort.

– Vi ble kontaktet av en søker som ønsket tid til å informere arbeidsgiver først. Jeg beklaget på vegne av organisasjonen, og sa at dette ikke er en del av saksbehandlingen vår. Jeg kunne ikke gjøre annet enn å beklage, jeg synes hendelsen er uheldig, sier personalsjefen.

Når Svalbardposten snakker med Ødegård kjenner han ikke til at en av søkerne har uttrykt at ting skjedde litt raskt.

– Ingen har tatt kontakt med meg angående det. Jeg beklager at man føler det slik, men regner med at navnene hadde blitt offentliggjort uansett, sier han.

Powered by Labrador CMS