Reddet livet til to kajakkpadlere

To kajakkpadlere ligger på sykehus, etter å ha havnet i sjøen i natt. Sysselmannen brukte tid på å finne dem.

Kajakkpadlerne ble heist opp i helikopteret etter at redningsmannskapene hadde brukt noe tid på å finne dem i sjøen utenfor, og litt vest for Diabasodden
Publisert
Padlerne ble funnet i sjøen utenfor Diabasodden. Politiet anslår at de da hadde ligget i sjøen i et par timer.

– De to mennene hadde ligget i sjøen anslagsvis i et par timer. Vi brukte litt tid på å finne dem, sier sysselmannsførstebetjent Vidar Arnesen.

Det var klokken 23.10 lørdag kveld at en nødpeilesender ble utløst utenfor Diabasodden. Sysselmannen dro ut med helikopter, men det var ikke lett å finne padlerne.

– Det er en liten unøyaktighet i posisjonen som meldes over nødpeilesenderne. I tillegg var det litt sjø, og generelt forhold som gjorde søket vanskelig. Vi så ikke padlerne før vi var rett over dem, og det er takket være rutinen til våre folk at vi lykkes, sier Arnesen.

Padlerne klamret seg til kajakken de begge hadde vært i. De ble heist om bord i helikopteret, og fraktet til Longyearbyen sykehus. Den ene av de to var, ifølge Arnesen, kald og medtatt. Den andre var i forholdsvis grei form. På grunn av tilstanden til de to etter redningsaksjonen har ikke politiet fått snakket med dem ennå. Det skal dreie seg om to utenlandske menn.

Kajakken ble ikke tatt rede på.

– Dersom noen ser en gul tomannskajakk, vil vi gjerne ha melding om det, sier Arnesen.

Powered by Labrador CMS